Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Statsrevisor om Rejsekort - klippekort burde tvangslukkes? (Generelt)

af PD Hansen, 22/4 2015, 23:45 (3284 dage siden) @ Leif Jørgensen

Enig, rejsekortet fungerer faktisk glimrende. Selvfølgelig skal man huske at tjekke ind og ud, men klippekort skal man jo også huske at stemple. Ved sidstnævnte skal man endda selv huske at stemple det rigtige, hvor rejsekortet selv finder ud af det. Og med optankningsaftale er man endda fri for at skulle huske at købe nyt kort.
Så nej, mit indtryk er at der nærmere er en del, der undgår udviklingen, så længe de kan.

Det lyder som om at du ikke kender den nu afskaffede Abonnementsservice: Det månedlige periodekort kom automatisk med posten, og krævede hverken check ind/ud, stempling eller kontrol af enkelttransaktioner. Muligvis var periodekort og abonnementsservice gammeldags, men det virkede fantastisk - og teknologi kan vel aldrig være et mål i sig selv. Hvis den lovede automatiske fornyelse af mobilperiodekort begynder at fungerer, ville det også være en acceptabel afløser (dog dyrere end abonnementsservice).

Hvis man i øvrigt læser beretningen fra statsrevisorerne jf link først i tråden, kan man se at det tilsyneladende er et mål i sig selv at afskaffe ("udfase") andre billetformer end Rejsekort, for at sikre finansieringen. (Dog omtales også en anden overvejet finansieringsmodel, hvor Rejsekort A/S får en fast del af omsætningen, uanset hvilken billetform, der er anvendt).


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Det Lolland-Falsterske Jernbane-Selskab 1874 - 1924
Det Lolland-Falsterske Jernbane-Selskab 1874 - 1924

Ved Lollandsbanens 50 års jubilæum i 1924 udgav banen denne bog på 110 sider, der fortæller om banens forhistorie, bygning og drift fra åbningen i 1874 til 1924. Teksten er konverteret til HTML.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak