Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Statsrevisor om Rejsekort - klippekort burde tvangslukkes? (Generelt)

af Lars Jensen @, 23/4 2015, 13:19 (3263 dage siden) @ LasseG

Din argumentation halter - hvis din bekvemmelighed byder dig ikke at huske at checke ud burde en dummebøde på 50 kr. vel ikke være et problem?


25 kr.

Og ret beset er det jo ikke en dummebøde, men bare at man ikke får eventuelt overskydende penge tilbage af sin forudbetaling. Man kunne jo have rejst fra Aalborg til København på DSB 1'ste (med pladsbilet købt andetsteds) og slippe med (det der åbenbart kaldes dummebøde) 25 kr. Det er da service.

Man kan sikkert udvide systemet (hvis teknisk muligt) med en mulighed for at registrere et glemt-check-ud på anden måde; bør selvfølgelig koste et gebyr (25 måske?) + være realistisk (lidt sværere rent teknisk), men man kan slippe for sanktionen om at blive udelukket et år.

Check-in og efterfølgende Check-ud er den måde systemet virker på (! - Ikke noget jamen nej, jeg vil da...) Kan man ikke lære det, så kan man sikkert få et anonymt rejsekort (med større forudbetaling), så tror jeg nok man lærer det, specielt hvis man rejser en del med DSB. Vil man ikke lære det, så tilbydes der jo andre måder at betale på (eller man kan gå).

Vil man bruge billetter købt på mobiltelefon, ja så skal man huske at der skal være strøm på så den kan vises, ellers må man stå af igen. Vil man købe en kontant-billet, så skal man huske kontanter, ellers ingen billet. Vil man bruge et periodekort, så skal man huske at have det med (og forny det og ...). Alle billet-systemer har nogle regler der skal følges.

Og endelig, jo, rejsekort systemet/teknologien jo lidt gammelt, så der er ikke noget at sige til at der skimtes nye teknologier i horisonten. Men hvis man altid skal vente på det (næste) sidste nye, så får man jo aldrig noget; dvs. de rejsende ville stadig være henvist til egne gåben.

Hilsen Lars


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Billige jernbane T-shirts

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak