Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Uruguay - Colonia (Generelt)

af Hans T. Møller, Risskov, 1/5 2015, 10:05 (3277 dage siden) @ Hans T. Møller
redigeret af Hans T. Møller, 1/5 2015, 10:19

Der er sikkert et tegn på begyndende alderdom, at man må rette sig selv hele tiden! Efter at have kigget nærmere på mine fotos, må jeg konkludere, at vakuumbremsen er under udfasning i Uruguay. Lokomotiverne fra 1963 kan formentlig stadig levere vakuum, men de har også trykluftudstyr, og det, som man ser på vognene, er rester af vakuumudstyr, der ikke er afmonteret.

I dag går turen til La Colonia del Sacramento, i daglig tale blot ”Colonia”, ved bredden af Mar del Plata, 180 km vest for hovedstaden Montevideo.

Det er en hyggelig gammel by med brolagte gader og enkelte rester af fæstningsmure. Den var også endestation for jernbanen fra Mal Abrigo, men trafikken er indstillet, og den kommer ikke igen. Her er lidt fotos fra den nedlagte banegård:

[image]

Den ret beskedne stationsygning til ses venstre. Og så har man valgt at lægge Colonias nye bibliotek tværs over spor 1. I baggrunden blokerer en bygning tilhørende Uruguays søværn effektivt for fremtidig jernbaneforbindelse til omverden. Til højre ligger remise og vandtårn.

[image]

Remisen er blevet kunstgalleri - har den i Viborg en lignende fremtid?

[image]

Stationsskiltet står endnu

[image]

Der er bilfærgeforbindelse fra Colonia til Buenos Aires, og man kan lige akkurat skimte toppen af de højeste bygninger ovre på den anden side af Mar del Plata. Her afgår ”Silvia Ana”.

Jeg ved, at der er sagkyndige her i forum, som kan give fartøjets udstødning et par ord med på vejen?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederContecRail

Jernbanebøger

Med jernbane gennem hverdag og arbejde

Med jernbane gennem hverdag og arbejde. Pris 250 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak