Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

S.P. Laursen 02.12.1936 - 28.05.2015 (Generelt)

af L.H. Jensen, 29/5 2015, 23:35 (3226 dage siden)

Tidligt om morgenen torsdag den 28. maj sov "S.P." stille ind efter længere tids sygdom.
Med hans bortgang har MHVJ mistet en af veteranbanens grundlæggere og banens nok til dato mest markante medlem.

[image]

Søren Peter Laursen var allerede som ganske ung meget jernbaneinteresseret, og helt naturligt blev det hos DSB han tilbragte alle sine erhvervsaktive år, først som trafikelev og - assistent, og til slut som trafikkontrollør med tjeneste i Hobro og Randers.

Interessen for jernbanen betød også, at han var med i gruppen af entusiaster, der den 15. januar 1961 stiftede "Dansk Jernbane-Klub" i DSB Kino på Københavns Hovedbanegård. Og helt naturligt var S.P. en del af kredsen af jyske medlemmer, der allerede i 1966 tog de første skridt til etablering af en veteranbane i Mariager.

S.P. var en utrættelig slider i de vanskelige år før og umiddelbart efter veteranbanens opstart i 1970, og han må klart tillægges en meget stor del af æren for, at veteranbanen består i dag. Han var medlem af banens første driftsudvalg, og fra 1973 til 1978 var han banens driftsbestyrer. S.P. var aktiv helt frem til 2012, hvor sygdom desværre tvang ham til at opgive tjenesten ved veteranbanen.

Udover sit store engagement ved MHVJ var S.P. stærkt politisk engageret på progressive venstrefløj. Han svigtede aldrig sine idealer og måtte derfor "vandre" partimæssigt fra DKP over SF og Venstresocialisterne til Enhedslisten. Udover en periode i Randers byråd for SF var S.P. i en lang årrække den drivende kraft i først Lejernes LO og siden Randers Lejerforening.

S.P. var i det hele taget et menneske, som gerne ofrede al sin tid for andre - for familien, for jernbanen, men i særdeleshed for samfundets svageste. Og han gjorde det gerne med hvasse ord og en spids pen, men samtidig med respekt for sine politiske modstandere.

Vi vil savne S.P., hans store engagement, hans enorme viden, som han gerne delte ud af, hans bidende sarkasme, når det gjaldt "snyltere og udbyttere", og han store hjerte, når det gjaldt mennesker med behov for hjælp. Og vi vil huske de mange hyggelige og inspirerende stunder, vi har haft i hans selskab.

Æret være hans minde!

Lars Henning Jensen
Driftsbestyrer, MHVJ


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Jernbanebøger

De danske gasværker og banerne omkring

De danske gasværker og banerne omkring. Pris 330 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak