Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Regeringsgrundlaget og Togfonden DK (Trafikpolitik)

af UTJ, 28/6 2015, 23:20 (3196 dage siden) @ steenth

Som det har været fremført her tidligere er Togfonden fuldt financieret idet det er aftalt at det der ikke financieres over olieindtægter financieres over finansloven. Det er så muligvis det venstre nu vil løbe fra i forliget.


Venstre løber ikke fra forliget - de er ikke en del af det. Og finansiering over finansloven kræver at Venstre er med, når de har regeringsmagten. Desværre for togfonden er det ikke et bredt forlig, som fx den fra januar 2009, hvor bl.a. signalprogrammet og København-Ringsted var med samt masse andre projekter. Der var også en hensigt om at arbejde med time-modellen. Og det var den daværende finansminister Lars Løkke Rasmussen havde fundet penge til hele pakken (Lars Barfoed var Transportminister på det tidspunkt)

Nemlig. Finansloven er et eget forlig. Forligspartierne onkring togfonden kan selvfølgelig prioritere togfonden før fjernelse af syge fra hospotalsgange osv, men mon ikke at der sker en moderation. Man kan jo bare udskyde dele af fondens projekter tidsmæssigt i det uendelige.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak