Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

2. spor mellem Vamdrup og Vojens (Generelt)

af steenth, 1/8 2015, 11:44 (3190 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Og i en tråd, der tager udgangspunkt i noget så specifikt ssom AM-signaler - og dermed også kapacitet - synes jeg, at det er på sin plads at skelne mellem dobbeltspor og to vekselspor. Det har trods alt en betydning i netop den sammenhæng ... ikke så meget for AM-signalerne isoleret set, men for kapaciteten, hvilket inddelingen i blokafsnit jo i sidste ende handler om. :-)


Og skal man være lidt pedantisk og bruge tidligere anlægsarbejder som reference, vil man kunne argumentere for, at det man bygger i Sønderjylland ikke er et dobbeltspor; man "forsyner strækningen med et 2. spor". Det er i hvert fald det udtryk, som man konsekvent - MEGET konsekvent - benyttede tidligere.

Tja. Imellem Vamdrup og Vojens bytter man side undervejes - hvad er så 2. spor... for hver spor er er del af nye og gammel spor. Jeg synes stadig af den faglige definition dobbeltspor i SR ikke specielt godt, når dobbeltspor i hos folk i almindelighed har bredere betydning. Derudover kan dobbeltspor også bruges overført betydning, hvor man prøver at løse et problem på 2 forskellige måder (spor) eller en for en skole med 2 spor... Ellers fra den danske ordbog: " samtidig udvikling i to forskellige, evt. modstridende retninger"

Mvh
Steen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts



Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak