Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

CO2-reducering (Generelt)

af EJorgensen ⌂, Danmark, 11/10 2016, 22:48 (2725 dage siden)

I Danmark er transportsektoren ansvarlig for en tredjedel af den samlede danske CO2-udledning. Der er flere ting du kan gøre for at mindske dit CO2-udslip ved at ændre på måden du transporterer dig rundt i verden. Cyklen vil helt klart altid være det bedste alternativ - den kræver blot en rugbrødsmotor. Dog skal du muligvis en distance som ikke gør det muligt at cykle. Der vil bilen, toget, bussen og flyet være de alternativer der hos de fleste er at vælge imellem. Står valget mellem disse alternativer vil bussen elelr toget klart være det bedste valg - her er mængden af CO2, der bliver udledt væsentlig mindre. Vitapus har netop skrevet et blogindlæg omkring hvordan du kan skabe CO2-reducering i dit liv. Yderst interessant og berigende indlæg.

CO2-reducering

af Ole Juhl, Skovby, 12/10 2016, 15:40 (2724 dage siden) @ EJorgensen

Hejsa, totalt hammer OT - men aligevel,
Det er vigtigt at vi som borgere i Verden tænker på CO2 fodsporet og udslippet,
Men jeg kan egentlig godt blive lidt træt af denne "pegen på individet" når vi gentagne gange oplever at det overordnede ansvar ikke tages.

Jeg ville gerne tage kollektiv transport til og fra arbejde - Det tager bare 1,5 time hver vej og kører kun hver 2. time, mens bilen kun tager 20 minutter og kører når jeg vil.
(Nej - Jeg bor ikke i udkantsDanmark, men tæt på en stor jysk by - kollektiv trafik er ikke et reelt tilbud andre steder end i København)

Jeg ville også gerne køre i el-bil, hvis jeg kunne "tanke" rimeligt hurtigt (ikke 0,5-1 time) undervejs på min køreture.
(Nej - Jeg vil ikke betale 500.000 for en Tesla, eller købe en ekstra bil)

Jeg ville også godt tage toget til Kbh for at holde møde, men det er opgivet p.g.a. flere oplevelser med aflysninger, manglende pladser og skiften.
(Nej - Det var ikke med regionaltog, men "lyntoget")

Jeg ville egentlig gerne cykle på arbejde, 13 Km er både friskt og sundt, men det er ingen vej for cyklister - den er decideret livsfarlig.
(Nej - Jeg er ikke bange for biler, men hovedvejen er både smal, uden cykelsti og meget stærkt trafikeret)

Jeg vil gerne spise en god rød bøf, drikke en øl og et glas rødvin med god sanvittighed, det fortjener jeg med al det bøwl jeg har med transport - så stop nu den mikro optimering, det skaber kun dårlig samvittighed, og hjælp mig til at nedsætte CO2 udslippet - Stil krav til producenter om miljøvenlig kvæg produktion, tilbyd reel kollektiv transport, lav cykelstier hvor der er behov, tving bilfabrikanter til at nedsætte CO2 udslip (Så må de for min skyld gerne bruge benzin, diesel, planteolie, el, kul eller brint)
Lad være med at favorisere lastbiler og fly, på bekostning af tog.

Nå - en bøvs - udskyld, skal ikke gøre det mere.

Mvh Ole

CO2-reducering

af Niels Munch, 12/10 2016, 17:23 (2724 dage siden) @ Ole Juhl

..... så stop nu den mikro optimering .....


Ja, men hvad nytter det, når transportministeren vil tage penge fra puljen til styrkelse af kollektiv trafik i yderområderne og kanalisere dem til cyklisterne i de større byer:

Transport- og Bygningsministeriets pressemeddelelse 7. oktober 2016:

"Minister: Penge til cykelprojekter kan hentes fra bedre-billigere aftale
Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt: Jeg er åben over for at bruge penge fra bedre-billigere aftale til nye supercykelstier.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt vil foreslå forligskredsen bag aftalen om bedre og billigere kollektiv trafik, at der kan kanaliseres penge fra dette forlig til investeringer i cykelområdet.
.....
Helt konkret vil ministeren foreslå forligspartierne bag bedre-billigere forliget, at der afsættes penge fra den del af aftalen, der handler om pulje til forbedringer af den kollektive trafik i yderområderne. Disse penge kan så anvendes til cykelprojekter."


Se hele pressemeddelelsen her: http://www.trm.dk/da/nyheder/2016/minister-jeg-vil-droefte-mulig-cykelpulje-med-bedrebi... .


M.v.h.
Niels

HCO2-reducering

af Morten Flindt Larsen, 13/10 2016, 07:20 (2724 dage siden) @ EJorgensen
redigeret af Morten Flindt Larsen, 13/10 2016, 07:32

Hejsa,

Nu har jeg så set den fine video og jeg må med fuld overbevisning sige, at jeg kunne aldrig drømme om at mindske mit personlige CO2-udslip. Jeg påtager mig også gerne min - målt på udslip - absolut mikroskopiske del af skylden for, hvis det hele går af helvede til. Prøv eventuelt at udbyg din agitation i et veganerforum i stedet, gerne med et link med en "spis mindre kød af hensyn til klimaet"-video.

Venlig hilsen
M:-)rten

HCO2-reducering

af Lars Møller Jensen ⌂, Röbäck, Sverige, 13/10 2016, 11:37 (2724 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Hejsa,

Nu har jeg så set den fine video og jeg må med fuld overbevisning sige, at jeg kunne aldrig drømme om at mindske mit personlige CO2-udslip.
Venlig hilsen
M:-)rten

HCO2 - en snavset brintbombe ? :-D

MVH Lars.

Lokomotivfabrikker

Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak