Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

kan ikke finde ud af modelnavnet på toget (Generelt)

af fut fut, 20/2 2017, 11:48 (2594 dage siden)

[image]

Avatar

kan ikke finde ud af modelnavnet på toget

af Tonny Brandt Andersen ⌂, 21/2 2017, 02:26 (2593 dage siden) @ fut fut

Det ved jeg intet om, men jeg kan da bidrage med et billede af Thomas tog fotograferet ved jernbanemuseet i Odense 27. april 2013.
[image]

kan ikke finde ud af modelnavnet på THOMAS toget

af Steff, 21/2 2017, 10:16 (2593 dage siden) @ fut fut

Den viste model på dit billede, er IKKE en model fremstillet med salg for øje, men specielt fremstillet til de første animerede udgaver, hvor man besluttede at anvende den såkaldte ”live action model animation”. Den fik premiere i 1984 under navnet ”Thomas the Tank Engine and Friends”, hvor bl.a. ex. Beatlen Ringo Starr lagde stemme til som fortælleren. I selve filmstudiet var opbygget en kæmpemæssig modeljernbane af banerne på øen Sodor (idemæssigt beliggende i det Irske Hav omkring Iles of Man) og hvor man kunne udskifte kulisser mv. Størrelsen af modellerne var ca. spor 0/1.

Fra ca. 2009 begyndte Thomas for TV, at blive optaget som en såkaldt CG animation. Altså nu helt uden faste modeller, det hele elektronisk.

I 1985 fik det engelske modeljernbanefirma HORNBY licens på at fremstille et antal lokomotiver og vogne. Efterhånden som licenserne er blevet solgt, har andre firmaer fået tilladelse til at fremstille modeller, bl.a. til børnene firmaet Fisher&Price. Legetøjsgiganten Mattel er nu også indehaver af nogle rettigheder.
”Thomas and Friends” er nu en hel industri og man skal ansøge om at få lov til at anvende ”Thomas” samt ikke mindst, kunne opfylde en stor mængde krav til uddannelse af de medvirkende (personale), børneattester etc.

I Danmark er det Danmarks Jernbanemuseum, der har rettighederne til at gennemføre ”A day out with Thomas” arrangementer, samt ikke mindst salg af tilbehør mv.

Om der stadig er mulighed for ”Nordsjællandske”, for at gennemfører Thomas arrangementer ved jeg ikke. Men de var de første i Danmark, der tog ideen op.

Lokomotivet ”Thomas” for anvendelse ved diverse arrangementer er i virkeligheden ikke et bestemt lokomotiv, men flere forskellige lokomotiver, alle lidt forskellige. Men de skal være godkendt til at ”være Thomas”. Derfor kan man se små forskelle på de medvirkende ”Thomasser” rundt om i Europa og uden for.
DJM har i hvert tilfælde anvendt mindst to forskellige ”Thomas´er”.

DJM gennemføre ”En dag med Thomas” i bededagsferien fra 11. og til 14. maj 2017, se museets hjemmeside. Her vil der selvfølgelig være mulighed for at se og køre med Thomas samt købe modeller mv.

Sluttelig skal siges, at der findes flere ”Thomas and Friends” lande/forlystelsesparker, bl.a. i England, USA og Japan.

[image]
Thomas anno 2012

[image]
Parkering for de besøgendes køretøjer 2012:-) :-) :-) .

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

--
Steffen Dresler

kan ikke finde ud af modelnavnet på THOMAS toget

af LBC, 21/2 2017, 11:53 (2593 dage siden) @ Steff

Det første engelske Thomas-lokomotiv der var i Odense kom fra MidHant Railway. Det var et ombygget industrilokomotiv hvis jeg husker rigtigt.

Næste lokomotiv, det på Steffs billede, er en standard LMS 3F der kun er malet om.
Lokomotivet kom fra Llangollen Railway men var privat ejet.

Da ovennævnte lokomotiv blev solgt, blev et andet privat ejet industrilokomotiv ombygget til Thomas.
Lokomotivet hed inden da Jessie og kan ses på gamle billeder fra Llangollen Railway

Mvh Lars

--
[image]

Lokomotivfabrikker

DSB PR908

Jernbanebøger

Hjælpen Til Sønderjylland

Hjælpen Til Sønderjylland. Pris 270 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak