Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Atlas over nedlagte Italienske statsbaner (Generelt)

af bastholm, 19/11 2017, 23:38 (2321 dage siden)

De Italienske statsbaner har netop udgivet et atlas over nedlagte statsbaner i Italien.

Alle banenerne er beskrevet med en kort historie, aktuel tilstand og eventuelle projekter, naturligvis på italiensk. Der er også detaljerede kort, samt enkle billeder.

Det hele kan downloades kvit og frit her.

Atlas over nedlagte Italienske statsbaner

af 1993matias ⌂, KH, 21/11 2017, 12:15 (2319 dage siden) @ bastholm

Det var da noget rigtigt interessant, du har fundet!

Jeg blev overrasket over de få lukninger, og har derfor kigget på tallene: I Italien har de i dag 24.224 km jernbane. Ifølge publikationen har de nedlagt 1.474 km i alt, hvilket betyder, at de kun har nedlagt 5,74% af deres maksimale jernbanenet - dette inkluderer også udretninger af strækninger. I Danmark er det tal vist lidt anderledes...
Jeg tror dog ikke disse tal inkluderer privatbaner.
Værd at bemærke er også, at næsten en tredjedel af den nedlagte strækningslængde findes på Sicilien, selvom koncentrationen af jernbanestrækninger er størst i nordvest-Italien (tæt på Milano). Nogle af de nedlagte strækninger på Sicilien blev - så vidt jeg forstår italiensk - åbnet i 50'erne og nedlagt igen i 70'erne og 80'erne.
Sidebanerne på Sicilien har ikke særlig meget trafik, måske to togpar om dagen med en solokørende motorvogn (ALn 668 sædvanligvis) med nogle enkelte passagerer. Trenitalia (togselskabet) har et dårligt ry på Sicilien, måske pga. de mange lukninger? Det ligner en ond cirkel... Vores værter på hotellet blev i hvert fald noget overraskede, da de hørte, vi ville tage toget!

--
Mvh Matias Lq
www.tognål.dk - danske slipsenåle og pins med MY, EA, EB, MZ, MA, ME og TME, IC3, IR4, IC4, S-tog SA og MM, Y-tog, Lint 41, IC2 samt fem veterantog. Nu også SJ Rc6 og Snältåget Vectron

Atlas over nedlagte Italienske statsbaner

af bastholm, 21/11 2017, 14:09 (2319 dage siden) @ 1993matias

Hej Matias

Atlasset er lavet af Ferrrovie dello stato (statsbanerne) og omhandler baner der er nedlagt. Atlasset er målrettet kommuner og andre interessenter som kunne tænke sig at benytte dem til et eller andet, typisk cykelsti.

I Italien er der en del baner som er henlagt uden trafik, men endnu ikke officielt nedlagte. Disse er ikke med i Atlasset. Der er (var) også en del privat baner, disse er heller ikke med.

Mvh
Henrik

Atlas over nedlagte Italienske statsbaner

af bastholm, 21/11 2017, 14:20 (2319 dage siden) @ 1993matias

Med hensyn til jernbanerne i Syditalien herunder Sicilien, så ser det sløjt ud. Dem der bor her der kunne drømme om at tage toget.

Toget har fået et ry om at være tarveligt, usikkert, utilregnelig, langsomt, usselt. Folk flyver eller tager busserne. Der er et omfatteene net af buslinjer.

Herudover så er vejtrafik typisk et område der kontrolleres af mafiaerne. Dvs at de lægger pres på politikene for at ødelægge jernbanedriften og lægge transporten over på vejene.

Nå der endeligt investeres i infrastruktur, så er de ikke for at gøre vejen / jernbanen bedre, men i højere grad om at sikre penge ned i lommerne på mafiaens venner.

Trist men sandt.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak