Hvad er det?

af Ole Gold ⌂, 7/8 2012, 21:46 (4251 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Piet van Deurs: Hvad er det?

Dette "kasettebånd" stammer fra Hobro station. Jeg ved ikke, hvorfor det befinder sig i mit arkiv, men det har sikkert noget at gøre med, at jeg på et tidspunkt var chef for "DSB regionaltog Salg Nordjylland".

Jeg aner ikke, hvad der er på "kasettebåndet", der sandsynligvis er en eller anden form for backup. Jeg gætter på, at det enten har noget at gøre med Hobro stations ROSA salgsudstyr eller har noget at gøre med sikringsanlægget samme sted.

Kan "herreværelset" hjælpe?

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

Hej Thomas m.fl.

Herreværelset her i byen kan også give sig besyv med ! I perioden 1988-1992 var jeg ansvarlig for den brugermæssige side af installation af ROSA på salgsstederne. I dag havde jeg nok haft titel af "installationschef" eller mere....

Udover selve udstyret på arbejdspladserne skulle vi også have plads til en decentral datamaskine fra det daværende Nixdorf Computer som vandt udbuddet af ROSA-udstyret. Jeg skal ikke kloge mig på det tekniske, men den blev også kaldt for en Targon-maskine (eller UNIX-box). Den blev typisk placeret i et arkivrum hvor der også var plads til en journalskriver som revisionen den gang forlangte.

Vi havde stor hjælp af et net af kontaktpersoner i de daværende driftsområder, men arbejdet bragte mig rundt på stort set alle stationer i Danmark.

Installationen skulle være færdig på de store stationer (dem der havde en gammel pladsreserveringspult) til maj 1990, hvor det gamle Siemens-pladsreserveringssystem lukkede ned for togreserveringer - så vi havde kniven på struben...

Da det var overstået kom turen til de mindre stationer (samt visse privatbanestationer) hvor ROSA skulle erstatte Almex og kasseapparater - og hvor man som sidegevinst nu fik mulighed for at foretage pladsreservering. Dette arbejde sluttede omkring 1992, hvor jeg så søgte andre græsgange i DSB.

Dengang var edb (som IT dengang blev kaldt...) helt nyt for mange og igen havde vi stor glæde af de lokale kontaktpersoner som forestod indøvelsen ude på salgsstederne.

Siden er ROSA blevet ændet radikalt både mht hard-ware og soft-ware - men grundsubstansen er den samme. Og mange af de krav vi drømte om den gang er nu realiseret....

Med venlig hilsen

Ole Gold


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

HectorrailDSB F492

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak