Avatar

Sidespor på fri bane - VM-stationer

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 26/11 2013, 09:45 (3796 dage siden)

Jeg er kommet frem til denne konklusion: En transversal på en VM-station består af bl.a. to sporskifter. Da disse sporskifter ikke ligger på en station i traditionel forstand (selv om de ligger på en VM-station), ligger de altså på fri bane. Og når de ligger på fri bane, har de gjort sig fortjent til at komme med på min hjemmeside om sidespor på fri bane.

Så jeg står nu over for følgende opgave:

Hvor er der eller hvor har der været VM-stationer med transversaler? (Mig bekendt eksisterer der i dag ikke VM-stationer med transversaler).

Vi har været inde på emnet i bl.a. denne tråd og denne tråd.

Ved at kigge i bemeldte tråde samt søge lidt både i dette forum og i det andet forum er jeg kommet frem til, at der følgende steder har været VM-stationer med transversaler:

1) Pjedsted
2) Hasselager
3) Langeskov

Men så stopper listen også. Der nævnes "VM-stationer på Fyn" og der nævnes "VM-stationer på Vestsjælland"; men det viser sig - som jeg læser teksten - at de omtalte lokaliteter ganske rigtigt har været VM-stationer - men uden transversal.

Min hukommelse fortæller mig, at der har været en transversal i Stilling; men jeg er noget usikker herpå og har da indtil nu heller ikke kunnet finde en rygende pistol.

Så d'herrer: Har der virkelig kun eksisteret tre VM-stationer med transversal?

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Indsend billederSvenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak