Hjælp til . . . . (med en afstikker til Sorø i 1957).

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 14/8 2012, 01:59 (4245 dage siden) @ Peter Matros

Hej Thomas..

Nu er jeg ikke stedkendt ud i det jyske. Mit kendskab begrænser sig til de "førerrumsvideoer" DR HD viste sidste år omkr. Jul. Men nu med hensyn til at spejlvende billedet kommer jeg i tanke om at vores ven EVP selv har måtte spejlvende et billede til et magasin, jeg ikke lige husker navnet på, fordi den gamle "redacteur" forlangte at toget skulle køre ud af billedet i "læse-retningen". Det er da en historie jeg husker fra hans glimrende hjemmeside, men lige hvor kan jeg ikke huske.

(...)


----------------

Hej Peter Matros.

Egentlig havde jeg jo lovet at holde lavt profil, for ikke at komme til at skrive noget forkert om andres ikke-retoucherede fotos, men her må jeg lige tilføje et par små bemærkninger:

Først TAK for de ovenstående pæne ord, men det var dog ikke "SIGNALPOSTEN"s "gamle Redakteur" der forlangte spejlvendingen af mig. Han ville næppe have forlangt noget sådant, der jo er "rimelig forkert" i et ærværdigt jernbane- og modeljernbaneblad som SP.


"Historien" er omtalt på min hj.side, DSB/Persontogslokomotiver/Litra P og er omtalt således:

"Lidt om: ”Iltogslokomotiv litra P.

[image]
DSB litra P passerer blokposten Knudstrup v/Sorø.

Bemærk:

P-maskinen er bevidst vist spejlvendt, idet min "fotolæremester" dengang i 1957 (trafikassistenten på Sorø station) sagde, at skulle billedet se ordentligt ud, så SKULLE maskinen "køre ud af billedet" i læseretningen ! ! !"

Nævnte trafikassistent var utrolig fotointeresseret og berigede Sorø og omegn med en masse pragtfulde fotos af såvel jernbaner som alt muligt andet. Herudover tog han sig tid til at lære os elever en masse om fotografering, i praksis i optagelsesøjeblikket, men også bagefter med fremkaldning og kopiering. Han gik meget op i f. eks. fotoudstillinger, og det var i denne sammenhæng, og i en kreds af ikke-jernbaneinteresserede, at han anbefalede spejlvendingen. Der var "aldrig een" af dem, der ville opdage det.

[image]
Det ikke-bearbejdede foto.

Johhh, ---der kunne allerede dengang (1957-58) gøres meget ved beskæringer, afdækninger og andre fiksfakserier. I vore dage er det jo en ganske anden nem sag, som måske i nogle tilfælde bliver "dyrket" for meget, --i andre tilfælde for lidt.

Bemærk i øvrigt, at det spejlvendte foto er beskåret. "Nabosporet" er skåret væk for ikke at maskinen skulle komme til at køre på venstre spor ! ! !


Erik V. Pedersen,
http://evp.dk/index.php?page=litra-p


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak