Avatar

OT...Løsning station - hvad ser vi her ??

af Ove Nygaard, 20/2 2014, 20:46 (3716 dage siden) @ T. Rithmester

Hej Thomas af Struer.

Emnet bringer mig lidt ind på min trafikelevtid i Løsning fra 14.10.1951 - 30.04.1952


Nu du har været på bemeldte station, tillader jeg mig at spørge dig om du kan opklare hvad det er vi ser på nedenstående billede :-)
Som det ses sidder "boksen/kassen på udhuset.

Kære Thomas af Struer.

Som det kan ses på et efterfølgende billede af åstedet, som Thomas af Godsbanen, Aalborg, har lagt ind i denne tråd, så har "gevæksten" vinduer. Jo, som jeg husker det, var "udkiksposten" etableret, for at plads- og pakhuspersonalet - de kunne "det hele", og det var endda før "alsidig personaleanvendelse" dukkede op som "modeord":-D - samtidig med, at de holdt øje med indlevering af stykgods fra "gadesiden" af pakhuset (f. eks. "kyllingemødre" fra Bøgballe A/S, som skulle takseres som "lette varer" og derfor var en ren eksamensopgave for en nyslået trafikelev), også kunne se, om der var "opgaver på perron" ved togene. Udkiksposten blev også brugt til at holde øje med, hvor den magtfulde stationsforstander befandt sig i terrænet, så man kunne absentere sig i påkommende tilfælde.:-D
"Udkiksposten" befandt sig lige ud for "folkestuen", hvor man så i pauserne mellem "de hektiske arbejdsstunder" kunne slappe lidt af og stadigvæk "bevare overblikket".
Der blev fortalt mange "historier" i bemeldte folkestue, og enkelte gange, når en ubefæstet trafikelev var til stede (skulle også indøves i "lettere pakhustjeneste"), lød det dæmpet:" Tys, der er elever til stede". Men af og til "lagde man øre" til en mindre "stueren" historie, som hærdede en til det senere "liv i banens tjeneste".

Bedste hilsener

Ove af Erritsø


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Billige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak