Avatar

Tyske postvogne i Danmark

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 6/5 2014, 12:59 (3637 dage siden) @ Carsten B. Thomsen

I den vilde jagt på, hvilke post- eller rejsegodsvogne, der er blevet ombygget til brug i Weedfree-toget (som nævnt i denne tråd), så snublede jeg over denne oversigt over tyske postvogne, som nogle af jer sikkert kender (?).
Heraf fremgår, at DBP Postmr-a 51 80 00-43 182-7 den 23. november 1982 blev solgt til DSB.
Jeg kan bare ikke få det til at passe med vognnumrene i Tommy's materieloversigt, hverken hvad angår Dm, Pbm (som desuden også er en DBP Postmr-b), Pm, DSB Tjenestevogn 61 86 99-69 003 - 7 eller OHJ Dp 248.
Er det den gode Mike, der tager fejl - eller skal jeg have pudset brillerne ?. :-)

Ved nærlæsning af Jernbanehistorisk Årbog 2006 (oversigten nederst på side 61) kan ovennævnte vogn genfindes som en af de vogne, der blev indkøbt til brug som reservedelslager.
Såfremt det er den samme vogn, der som nævnt ovenfor ses på dette billede (i 2004), så blev den måske solgt tilbage til Tyskland, i stedet for at blive hugget op i Danmark ?.

Dette kunne måske afføde et mere generelt spørgsmål om, hvorvidt databasen også kunne/burde omfatte materiel, der ligesom de tidligere tyske vogne blev købt af DSB, men som ikke kom i drift ?. (I denne forbindelse ikke ét ord om IC4-togene, så dem lader jeg hermed være med at nævne... :-D ).


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Holbækegnens Mergelselskab, Hannerup Mergelleje

Holbækegnens Mergelselskab, Hannerup Mergelleje. Pris 150 kr.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak