Avatar

Joen Jensen - Busser

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 7/10 2012, 20:06 (4190 dage siden) @ Tommy Nilsson
redigeret af Michael Deichmann, 7/10 2012, 20:54


[image]
Billede 8.

Jernbanedirektør Emeritus Munck mener at jeg skal kunne sige noget begavet on "Folkevognsrugbrødet" på billede 8, så det vil jeg prøve.
Vi kan starte med nummerpladen. TA er Skive og nummeret 48.094 er et Lillebil nummer. Lillebil var privatejede personbiler under 9 personer føreren iberegnet, som lejlighedsvis blev brugt til erhvervsmæssig personbefordring (deltids hyrevogne). Det var en genial kapacitetsreserve som taxabranchen (fuldtids hyrevogne) i brødnid fik afskaffet.
I billedet her er den tydeligvis brugt til noget rutekørsel da der sidder et destinationsskilt over forruden og chafføren ser ud til at have en postpakke med ud på turen.
Her ser vi ruten tegnet ind:
[image]
Når bussen er en Folkevognsbus er det jo nok fordi der ikke er så mange passagerer på ruten at man vil disponere en stor bus. Den løsning benytter man jo stadig i forskellige varianter.

Folkevognsbussen hedder også "Type 2" hvor Type 1 er den gode gamle boble og type 3 er VW 1500 og 1600. De fremkom i den rækkefølge som de er nummereret til. Det er ikke den tidligste udgave - den er nok fra midt tresserne hvilket passer fint med at billedet er fra 1969.

Wikipedia om Volkswagen Transporter.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak