R-maskiner med P-maskine kedler?

af Filip Gram, 12/10 2012, 15:31 (4212 dage siden) @ Steffen Dresler

Jf. disse tegninger, har R I og R II fået ændret antallet af store røgrør med tilhørende overhederelementer fra 24 og til 28, hvis man ser på nedenstående tegninger og sammenligner med de forrige viste billederne og informationerne vedr. ophug mv.

Hvor ser du set, Steffen? Jf de viste tegninger har både R I og R II 24, mens H II har 28, hvilket også stemmer med de faktiske data på de bevarede, men jeg ser ikke en ændring på dem?

-----
I mellemtiden har været i et af arkiverne og for at starte fra en ende af, så er dette indledningen fra den omtalte LON:
[image]
------
Jf LON ses det at at R har fire rækker i 1951:
[image]
------
På denne tegning ses det at R og H har samme antal overheder (4x7)28 og det fremgår altså ikke på nogle måder at der skulle findes mindst to kedler (2934 og 2954) med (3x8)24:
[image]
------
Så faldt jeg over en sjov tegning fra august 1917, der dokumentere at de er leveret med (3x8)24 og ændret til (4x7)28. Desværre er der ikke et årstal på ændringen, men den eneste revision tegningen har fået noteret er 4/8-24, så hvis der bare er lidt styr på formalia, så er ændringen indført her, altså LÆNGE før kedlerne 2934 og 2954 blev bygget! [image]


Er vi ganske enkelt ude i at både R I og R II blev ændret til 4x7 rør og da man så byggede de to nye kedler, har man haft et overskud af PR-fyrkasser (der er i hvert fald har (3x8)24 for at passe med P-maskinerørvæggen i røgkammeret og underbygges af billede 3, hvor det ses at P og PR har ens tegning for overhedder) og så har ladet to kedler bygge som de oprindeligt var leveret. - Eller er man kommet til at sende en uændret tegning til værkstedet, der så har bygget som de originale kedeler?
Det lygter under alle omstændigheder af at 2934 og 2954 til sidst var to enlige sjæle, med det antal store rør.

Desværre er jeg ikke kommet nærmere på en løsning til mit oprindelige problem: Jeg mangler en tegning af overhederne til 3x8!


Venlig hilsen

Filip


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak