Avatar

1952 Frederikshavn overkørsel Nørregade

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 16/10 2012, 20:25 (4209 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

I dagens Nordjyske Stiftstidende vises dette billede, der bringes i en bog med titlen "150 ishistorier fra 2 flødeisfabrikker og 70 ishuse". Bogen udkommer angiveligt 1. november 2012.

Så hvis vi kan vise "pølsevogne og jernbanestationer" kan vi vel også tåle emnet "ishuse og overkørsler".

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]
Detalje fra overkørslen i Nørregade, Frederikshavn, 1952.

Kære Thomas

Tusind tak for henvisningen og billedet.

Da jeg senest var ude på på Bangsbo Museum & Arkiv i jagten på flere billeder af Frederikshavn Gl. Station snublede jeg blandt de mange tusinde indscannede billeder fra byens fortid over to billeder fra overkørslen ved Søndergade (ved siden af Alpha Diesel).
Ved siden af slagteren på hjørnet, ret op ad Havnebanen, stod et af de klassiske brunbejsede ishuse (med Premier Is skilt på taget), og på billederne var det nær blevet torpederet af en MO, som var gået på gulvet og som havde ødelagt den ene bom.
Jeg vil lige forhøre mig hos de flinke og rare folk derude på Bangsbo Museum & Arkiv, om billedet på bringes her - det er lige et motiv til modeljernbanen, og helt "i tråd" med denne tråd.
(Og så fandt jeg i samme omgang blandt de mange billeder også et billede, der besvarede spørgsmålet i denne tråd om døren i den lille bygning for Vognopsynet syd for toiletbygningen).
Imorgen kunne jeg eventuelt tage et billede af, hvordan der ser ud nu, dér hvor ishuset ved Nørregade/Plantagen lå - faktisk findes både kampestensmuren og gitteret endnu.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak