Avatar

Industrispor på Aalborg Værfts område

af shipmik, 24/10 2012, 12:19 (4201 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Hej thomas
Det er da ikke usansynligt at værftet har fået leveret gods - tunge emner - på jernbanevogne, men der er ikke mange vogne at se på billederne fra værftsområdet.
Her kommer tre billeder, som du, ligesom de øvrige, gerne på bruge på havnesporsiden. De stammer alle fra Aalborg Værfts årsberetninger.
Første billede viser sporforløbet langs værftet i 1961 (med DFDS'erne Kong Olav V under udrustning). Og sørme om der ikke er to mobilkraner på billedet. Den ene er nok den, som jeg har vist, men der er en anden tættere ved kajen og det ligner faktisk en dampkran. Det ligner røg, der kommer fra toppen af kranen.
Andet billede viser værftet i 1969 med GFL-færgen Prinsessan Christina under udrustning. Og jeg har lagt en sort ring omkring undervisningsvognen. Det har nok været undervisning i svejseteknik.
Endelig en skitse fra Aalborg Værfts årsberetning 1962 (50 års jubilæet), hvor areal udvidelserne er ridset op.

Hilsen
Bent

[image]
[image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear
160 hk dieselrangertraktorer med Ardelt-gear

Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak