Eftermiddag ved Gotthard banen i august 1992

af frank, 22/6 2016, 10:24 (2864 dage siden)

Da der nu ikke er lang tid til al fjerntrafikken ledes igennem den nyligt åbnede basistunnel vil jeg benytte lejligheden med nogle indtryk fra min besøg i dette jernbanemæssigt spændende område.
Dette indlæg er det første, derefter følger billeder fra 1996, 2008 og 2016

Mit første besøg strakte sig over en varm august eftermiddag i 1992, lang om længe oplevede jeg Göschenen og Wassen. Jeg havde i mine unge år, i midten af 70erne, lånt Orel Füssli Verlags bog om Gotthardbanen på Svendborg bibliotek. Selvom historien om banen og især billederne (sort hvid) gjorde stort indtryk på mig skulle der altså gå ca. 20 år før jeg oplevede denne mytiske bane første gang.

[image]

Göschenen
En klassiker hos de svejtsiske forbundsbaner SBB Ae 6/6 se beskrivelse h på nedenstående link
https://de.wikipedia.org/wiki/SBB_Ae_6/6 Toget er på vej mod nord og har netop forladt den den gamle Gotthard tunnel, det skal overhales af et hurtigere tog.

[image]

En Re 6/6 og Re 4/4 med et tog med veksellad mod nord. I kan læse om de to lokomotivtyper her
https://de.wikipedia.org/wiki/SBB_Re_4/4_III
https://de.wikipedia.org/wiki/SBB_Re_6/6
Hvis nogle undrer sig over, at lokomotivføreren sidder i venstre side, så er forklaringen, at der i Svejts er venstrekørsel på banenettet

[image]

PÅ grund af den begyndende aften er billedet lidt uskarpt, men en Re 6/6 er på vej mod nord med et passagertog, som det også ses, så var der flere "togtosser" end undertegnede.

[image]

Wassen er efter min mening det mest fascinerende sted på Gotthardbanen I kan læse om stedet og de to vendetunneller her

https://de.wikipedia.org/wiki/Wassen

Billederne fra Wassener alle taget oppe fra kirken, hvorfra togene kan følges. I dag er der lavet en flot udsigtsplatform.
På billedet er et godstog på vej mod syd under det lille bjerg med kirken, det skal herefter igennem Wattinger vendetunnellen over en bro og igennem Leggestein vendetunnellen over endnu en bro og så ellers direkt mod syd i retning af Göschenen. I baggrunden ses Reuss og motorvejen. Dette motiv er næsten umuligt i dag, da træer og buske er groet op.

[image]

Godstog mod syd bagved Wassen, toget er på vej mod Leggestein vendetunnellen, en Re 6/6 og Ae 6/6
trækker toget opad den kraftige stigning. Oppe bag toget kan I se den bro toget skal passere efter vendetunnellen.

[image]

Ae 6/6 forlader Leggestein vendetunnelen på vej mod nord.

Det var så første fjerdedel af mine billeder fra Gotthardbanen, husk i1992 drejede det sig om en eftermiddag og papirbilleder kostede både film og fremkaldelse, så der blev sparet. Jeg håber I nød besøget.

Med venlig hilsen
Frank Kruse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak