Misbrug af fotos:

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 27/6 2016, 09:51 (2831 dage siden) @ Niels Munch

Man har dog under sit afsnit om sporvogne anført sine kilder således:


"LINKS:

http://www.vognstyrer.dk (Michael Olsen)

http://evp.dk (Erik V. Pedersen)

http://tog-billeder.dk (Gunnar W. Christensen)"


... men det bliver anarkiet næppe mindre af.


M.v.h.
Niels

---------------------------------------

Hej Niels.
Det har vedkommende ganske rigtig anført det ene sted (og ja, som links), mennnnn......

Nu er jeg -for det første- godt klar over, at for flere af "mine" fotos vedkommende er rettighederne allerede udløbet, så rent juridisk er der næppe noget at komme efter, bortset fra, at dette alligevel næppe ville komme så langt. Noget andet er, at vi da som regel -i vore kredse- af venlighed/respekt anfører fotograf eller kilde. Dette sidste vil også normalt være det, der bliver forlangt, hvis vedkommende spørger / havde spurgt inden "selvtægten".

Mon ikke, der ville blive noget oprør i geledderne, hvis f. eks, webmaster for disse tre forums gik den lette vej, og udelod alle navne -- erstattet af et større fotograf- / arkivgalleri i bunden af siden, og så kunne seerne selv fordele efter ....... ja, efter hvad ???

Sådan bliver det nok om bare ganske få år --eet stort tag-selv-marked.

Kan man ikke sige (skrive) andet godt om kilde-/fotograf-oplysningerne, så hjælper de andre senere seere/brugere til at finde frem til "leverandøren" i tilfælde af, at man skulle have yderligere spørgsmål, hvad, hvornår, hvem, flere lignende eller bedre opløsning.

------------------

Noget andet er, at det bliver utrolig nemt at lave sine egne hjemmesider om alt muligt, når man blot slår op på "Wiki" og/eller Google, og her "låner" det, der er tilgængeligt. Her var det vel -at man i højere grad selv skulle gøre sit til at finde sine billeder, i kommoder og skrivebordsskuffer hos venner og bekendte, således at der kom noget nyt (nyt gammelt) frem.

Der ligger ganske sikkert meget endnu rundt omkring i skuffer/skabe kommoder, men der bliver mindre og mindre for hver dag (Lige nu holder der en storskraldsvogn (småt og brændbart) lige nedenfor mine vinduer. Jeg kan se effekterne og høre lyden, når det store -vel hydrauliske "stempel" trykker læsset sammen, og der lyder en kvasende lyd ! ! !)

Vi får se.

Erik V.
www.evp.dk

[image]

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak