En havnebanegætter - Sønderborg (3 fotos)

af KimC, 8/7 2016, 07:56 (2846 dage siden) @ Anders Nordebring

Men jeg kan dog allerede nu lige vise et billede af de firestrengede spor på havnen, da jeg har scannet det ind til brug i min DVD om smalsporsbaner i Danmark del 2, der udkommer meget snart. Billedet er taget d. 13. februar 1986.

Det vore intressant att få veta när de sista fyrskensspåren försvann från hamnen.

Jeg kender ikke det præcise tidspunkt men det må have været omkring først-halvfemserne da godstrafikken var blevet så beskeden at Sønderoborg mistede sin rangertraktor.
Solo/"Maggedulle" var en af de få tilbagefærende godskunder, og så begyndte man at køre over på havnen med Mx og senere My. Det kunne de gamle firestrengede skinner naturligvis ikke holde til, og de blev udskiftet/reduceret i den anledning. Samtidigt blev det oprindelige udtræksspor der lå ved foden af den bakke hvor Kasernen ligger sløjfet. Det gamle kulspor (det spor vi ser på Niels' billed) blev i stedet brugt som udtræksspor. Som jeg skrev andetsteds fik dette spor ikke nogen sporstopper, og flangespor i betonen tyder på at det var tæt på en gang GM vask. Tja, Svendborgs gamle flydedok endte jo også sine dage på bunden af Alssund, så hvorfor ikke ;)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak