Meget tidligt morgentog og et returløb om aftnen 1 foto

af Lars Møller Jensen ⌂, Röbäck, 20/8 2016, 17:14 (2805 dage siden) @ Jørgen Pagh Jensen

Det forklarer sagen. Der har næppe været mange passagerer, men dog nogle, siden man valgte at stoppe ved de fleste stationer undervejs. Sikkert en temmelig søvnig stemning undervejs.

HFHJ's tog 1 stoppede nok ved alle stationer mest for at læsse post af. HFHJ's resonnement var at når man alligevel skulle køre toget så kunne man lige så godt lade det være personførende og offentliggøre det.
Posttoget fra København til Hillerød og videre til Helsingør var ikke offentliggjort men medførte personvogn for dem der kendte til det mm. I øvrigt var der postvogn til Hälsingborg F og en der fortsatte ned ad kystbanen og leverede post til de nordlige stationer med 3xxx postnumre, Nivå har postnummer 2990 og var den sidste der fik post sydfra.
Postnumrene afspejlede bureauruterne i 1968.
Der afgik i 70'erne et ikke offentliggjort tog Hillerød-Hundested, returløbet fra tog 560, jeg har for sjov taget det og blev spurgt hvor jeg ville af, jeg var eneste passager og hoppede af i Frederiksværk, så blev lyset i passagervognen slukket og de fortsatte mod Hundested. Toget ses her før afgang fra Hillerød i august 1976:

[image]

Med venlig hilsen
Lars Møller Jensen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak