EA med IC-tog?

af Togsøn, 18/10 2016, 18:51 (2745 dage siden) @ esni

Hejsa.

Angående svensker tog fra Helsingør.

Da Rangermaskinerne i Helsingør efter EA's ankomst ikke bruges til færgerangering men togmaskinerne selv henter på færgen var dette ikke normalt men:

I bogen et liv på maskinen af Lokomotivfører Peer Pedersen står på side 55 denne historie så intet er uvirkeligt:

Efter en overnatning i Helsingør skal jeg køre et internationalt tog til Kh. toget skal videre til Rødby og Tyskland og skal derfor have et Diesellokomotiv som trækkraft.
På maskinlisten er sat et El.lokomotiv op og jeg ringer til lokomotivmesteren i København for at få dette ændret men får at vide at jeg bare skal tage det der står på listen. Jeg kontakter kommandoposten der siger ja til at bruge en rangermaskine til at trække i land fra færgen med, det kan et el.lok ikke klare, der er ikke køreledning i færgelejet, jeg kører efter i land kørselen, foran på toget.
Ved ankomsten til København står der en afløser til mig, han ser forundret på lokomotivet og spørger hvad han skal med dette lokomotiv, jeg forklarer ham og den vagthavende trafikassistent at jeg blev beordret til at bruge et Ea lokomotiv.
Da jeg ringer til lokomotivmesteren og spørger hvordan vi skal forholde os starter han med at kritiserer mig for ikke at have forsøgt at rette fejlen inden afgang fra Helsingør, jeg fortæller ham at jeg ikke kunne overbevise hans kollega om at det var en fejl og tilbyder at sætte Ea lokomotivet dødt så kan han levere et Diesellok. og tage Ea. eren med til Rødby og tilbage. Resultatet blev at jeg kørte Ea lokomotivet fri af perronen og gik hjem til fyraften. Jeg fik senere at vide at toget blev forsinket i Ca. 40 min. i afgang fra Kh.

Så på baggrund af en fejl, så er det sket ihvertfald en gang.

Hilsen Erling Pedersen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Med jernbane gennem hverdag og arbejde

Med jernbane gennem hverdag og arbejde. Pris 250 kr.

Læs mere

Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak