Hestlund trinbræt

af Ole Lund Jensen, 5/1 2017, 22:14 (2660 dage siden)

Engang lå der mellem Bording og Ikast et trinbræt ved navn Hestlund. Niels Jensen skriver i sin bog "Midtjyske Jernbaner" fra 1979 følgende om trinbrættet: "4,8 km fra Bording lå i tyverne Hestlund trinbræt". Bording var i samme bog anført til at ligge 74,5 km fra Aarhus H (kilometreringen for Bording senere ændret med 100 m), hvilket så betyder, at Hestlund skulle have ligget 79,3 fra Aarhus H. Strækningens kilometrering udgår imidlertid fra Skanderborg, så hvis vi fradrager 22,8 km Skanderborg-Aarhus H, så skal Hestlund have ligget i km 56,5. Jeg antager, at trinbrættet har ligget ved en af de større overkørsler i området, men en placering i km 56,5 passer ikke med overkørslernes placering.

Det leder mig så til at spørge, om nogen kan opklare præcist hvor Hestlund trinbræt lå - og i øvrigt hvornår det blev oprettet og nedlagt? Og der skulle vel ikke sågar findes billeder af trinbrættet fra dets korte levetid? Jeg har fundet luftfotos af de relevante overkørsler og vogterhuse i området, men disse billeder er taget i sidste halvdel af 1950'erne og dermed længe efter trinbrættets lukning.

Med venlig hilsen

Ole Lund Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Faxe Jernbane - FJ
Faxe Jernbane - FJ

Danmarks første privatbane var den smalsporede Faxe Jernbane fra Faxe Kalkbrud til ladepladsen ved stranden, der åbnede i 1864. Banen var i drift helt frem til 1982, hvor lastbilerne overtog transporterne. Her er historien om Faxe Jernbane med fokus på det rullende materiel.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak