Avatar

Rangerturen på Frederikshavn Gl. Station.

af Morten Flindt Larsen, København K, 15/1 2017, 22:07 (2629 dage siden) @ Carsten B. Thomsen

En gammel oversigt fra 1940 siger, at Frederikshavn havde en vandkran af 20 cm-typen (der ses på billedet), der kunne give 3 kubikmeter pr. minut og at beholderen/tårnet kunne afgive 800 m3 i løbet af 24 timer. Men hvor var det lige vandtårnet/beholderen var placeret.?


Kære Georg Schmidt

Tak for indsigten, og tusind tak for at du vil vise endnu et af dine dejlige billeder fra Frederikshavn Gl. Station.
Cisternen var i begyndelsen rigtignok indbygget i remisen, i forbindelse med maskinværkstedet i remisens østlige del. Det er den del af remisen, der kan ses et hjørne af på billedet nedenfor.

Dette varede indtil den kombinerede smedie-, velfærds- og vandtårnsbygning syd for remisen blev opført.
Her befandt cisternen sig bag de tre smedejernsvinduer øverst oppe, i den del af smedie-, velfærds- og vandtårnsbygningen, der kan ses på billedet nedenfor:

Hej Carsten,

Den var ny for mig, men vandtårnsbygningen har jo også været gemt godt af vejen der omme. Sjovt nok er bygningen af sjællandsk type, så man må formode, at den er opført efter 1885.

Måske er der så nu en chance for, at Danmarks Jernbanemuseum får en revideret vandtårnsoversigt lagt op, hvis de ellers er vakse.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

På Skinnecykel i Danmark Og Sverige

På Skinnecykel i Danmark Og Sverige. Pris 90 kr.

Læs mere
Indsend billeder

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak