Avatar

Rangerturen på Frederikshavn Gl. Station.

af Morten Flindt Larsen, København K, 16/1 2017, 19:46 (2628 dage siden) @ Carsten B. Thomsen

Hej Carsten,

Den var ny for mig, men vandtårnsbygningen har jo også været gemt godt af vejen der omme. Sjovt nok er bygningen af sjællandsk type, så man må formode, at den er opført efter 1885.

Måske er der så nu en chance for, at Danmarks Jernbanemuseum får en revideret vandtårnsoversigt lagt op, hvis de ellers er vakse.


Hej Morten

Ifølge vandtårnsoversigten var den del af smedie-, velfærds- og vandtårnsbygningen, som rummede cisternen, af sydsjællandsk type, citat: ""Sjællandsk Sydbane-type. Kvadratisk vandtårn med pyramidetag".

Men måske burde der så tilføjes, at vandtårnet var sammenbygget med smedien og velfærdsbygningen.
Jeg har ikke haft adgang til arkivmateriale, der har kunnet belyse, om vandtårnsdelen af bygningen eventuelt blev opført først, hvorefter velfærdsbygningen blev "klistret" på, og som slutteligt blev forlænget med smedien i den lave fløj mod vest.
Bygningen fremstår så helstøbt, at det er nærliggende at tro, at alle tre dele af bygningen blev opført samtidigt. Næste gang jeg får mulighed for at dykke ned i arkivmaterialet på Stadsarkivet i Frederikshavn, vil jeg nærlæse de tilhørende skrivelser i sagsmappen og se, om de eventuelt kunne belyse det nærmere.

Hej Carsten,

Tak for info. Vandtårnet er af samme type som det i Holte, som opførtes i 1893. Sammenbygningen med smedjen og velfærdsbygningen må vi håbe kommer med på den næste udgave af vandtårnsoversigten. Tak for oplysningerne.

De bedste hilsner
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts


Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak