Hjælp rutebilgarager GDS, Østtrafik, HHGB & Arriva mv

af Lars Møller Jensen ⌂, Röbäck, 19/2 2017, 21:38 (2622 dage siden) @ Jesper KD

DSB garagerne og værksted i Hørsholm industrikvarter åbnede ca. 1967-68, for alle de busser der skulle til Bornholm i 1968 blev samlet der indtil de skulle sejles til Øen.
Det gamle værksted lå på Gl. Frederiksborgvej ved siden af Postholdergården

Venligst
Ole Nissen


Hej Halfdan

Tak for dit svar, Gl. Frederiksborgvej, men ikke lige ved siden af Postholdergården, som jo lå i Hørsholm Hovedgades (gågadens) forlængelse ud til Ridebanen som sidste ejendom.
Stoppestedet ved busanlægget kom til senere end anlægget.

Med venlig hilsen
Lars Møller Jensen


Hej Lars

Nu kom Ole mig i forkøbet. Er "det gamle mejeri", hvor garagerne oprindeligt lå (jf. min tekst nedenfor), Hørsholm Mælkekompagni? Ifølge http://hoersholm.lokalavisen.dk/kurt-ugeblad-er-doed-/20120925/ARTIKLER/120929487/1039 lå "mælkekompagniets ejendom ved foden af Hørsholm Mølle", og det passer jo også med, hvad Ole skriver. Men kan vi få præciseret placeringen endnu bedre? Er det fx nuværende Møllevænget eller Ved Møllen?
De Grønne Rutebiler holdt til på Ahornvej, som i 1971 blev overtaget af DSB, mens garagen senere blev overtaget af De Hvide Busser (som i 1967 overtog linje 332 fra De Grønne Rutebiler, som var selskabets første buslinje).

Oprindeligt havde DSB garage ved det gamle mejeri i Hørsholm, som lå på daværende Frederiksborgvej (nu Møllevænget eller Ved Møllen?) nær Postholdergården og Hørsholm Mølle. Garagen på Ådalsvej 52 blev opført i 1966, og kort efter flyttede man dertil [BS.DK+BF.DK].


Mvh. Jesper

Hej Jesper

Jeg vil mindes at DSB rutebilgaragerne var nabo (eller næsten nabo) til Mejeriet (vest for) de har i hvert fald eksisteret samtidigt og de flyttede begge til Kokkedal Industripark.
Er du sød at stryge det med Postholdergården for det er et godt stykke derfra, se nærmere i mit svar til Halfdan.

Med venlig hilsen
Lars Møller Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

OHJ 38 - Historien om et lokomotiv

OHJ 38 - Historien om et lokomotiv. Pris 210 kr.

Læs mere
Militære jernbane transporter i 1930erne
Militære jernbane transporter i 1930erne

Per Finsted fra Dansk Militærhistorisk Selskab (www.chakoten.dk) har skrevet en artikel om militære jernbanetransporter i 1930erne. Jernbanen.dk har leveret tegninger til artiklen og har som tak fået lov at bringe artiklen her.

Læs mere
DSB MX1014

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak