Hjælp rutebilgarager GDS, Østtrafik, HHGB & Arriva mv

af Lars Møller Jensen ⌂, Röbäck, 20/2 2017, 10:11 (2594 dage siden) @ Jesper KD

Oprindeligt havde DSB garage ved det gamle mejeri i Hørsholm, som lå på daværende Frederiksborgvej (nu Møllevænget eller Ved Møllen?) nær Postholdergården og Hørsholm Mølle. Garagen på Ådalsvej 52 blev opført i 1966, og kort efter flyttede man dertil [BS.DK+BF.DK].


Mvh. Jesper


Hej Jesper

Jeg vil mindes at DSB rutebilgaragerne var nabo (eller næsten nabo) til Mejeriet (vest for) de har i hvert fald eksisteret samtidigt og de flyttede begge til Kokkedal Industripark.
Er du sød at stryge det med Postholdergården for det er et godt stykke derfra, se nærmere i mit svar til Halfdan.

Med venlig hilsen
Lars Møller Jensen


Hej igen

Jeg stryger det med Postholdergården og noterer, at garagen lå tæt på mejeriet. Hvor lå mejeriet? Jeg kan ikke finde nogen information om, hvor det lå - og uden det, kan jeg ikke rigtig placere garagen :-)

Mvh. Jesper

Hej Jesper, jeg har kigget på kort fra 50'erne og nu. Det lå cirka der hvor Ved møllen går på en bro over Hørsholm Kongevej og bliver til Møllevænget.
Postholdergården lå nede ved Ridebanen ved knækket i det sydvestlige hjørne ved den gamle voldgrav.
Min svigermor har gjort rent i DSB-busser og min kone er rimelig sikker på at busserne var røde og at det skete på Ahornvej, har DSB haft anlægget tidligere (i 50-erne)? Jeg søger videre, KB har et luftfoto og min kone er facebook med Hørsholm og omegns lokalhistoriske samling, hvor Postholdergåren dukkede op for nylig, jeg husker den for god varm chokolade en kold vinterdag.
DSB linje 184 havde endestation på Usserød Kongevej ud for fabriksdammen, vendingen skete ved at man efter at have sat passagererne af kørte ind på Bloustrødvej og så bakkede ud på Kongevejen, eller når der ikke var så megen trafik, kørte over i venstre side og bakkede ind på Bloustrødvej for siden at køre ud og til højre til stoppestedet på den vestre side, det gav bedre mulighed for at se om der kom biler over bakken end at bakke ud fra Bloustrødvej uden udsyn. Det lyder lidt fantastisk i dag og så med 20-miutters drift.
Der er virkelig blevet stuvet om i Hørsholm trafikmæssigt, i 1962 kørte linje 184 endnu gennem den nuværende gågade.

Med venlig hilsen
Lars Møller Jensen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Omkring Faxe Jernbane 1864 - 1982

Omkring Faxe Jernbane 1864 - 1982. Pris 340 kr.

Læs mere
Indsend billederDSB F476

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak