Et værksted med en pressostat

af Ole Juhl, Skovby, 200m fra hvor AHTJ sporet lå., 15/3 2017, 12:58 (2598 dage siden) @ Oversmeden

Hej alle,

[image]

Foto 6 ovenfor

Helt til højre ses hvad jeg mener er at trykprøveapparat til brændoliedyser for dieselmotorer. Den tragtformede ting helt inde i hjørnet ved reolen vil indeholde dieselolien og der stikker et håndtag ud. Håndtaget bruges til at skabe trykket, som aflæses på manometrene. Selve reolen syntes at indeholde en bunke brændoliedyser. Men hvorfor apparatet har 2 manometer; den kan jeg ikke svare på - det er ikke en model jeg har set.

God fornøjelse! :-D

De 2 manometre.
Det ser ud som om der er ventiler i forbindselse med manometre, så måske er de lavet til forskellige tryk og dermed til forskellige dyser.

De har forskellige diametere, måske er det lille til "grovaflæsning", mens det store er til mere præcis aflæsning, p.g.a. den længere skala, men så vil jeg mene at et stort præcisionsmanomenter var mere på sin plads.

Mvh Ole


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MV1101
Skagensbanen 1890 - 1965
Skagensbanen 1890 - 1965

I 1965 kunne Skagensbanen fejre 75 års jubilæum og i den anledning udgav Jernbane-historisk Selskab dette hæfte. Heri fortælles grundigt om Skagensbanens første 75 år, hvor banen bl.a. blev ombygget fra smalspor til normalspor. Hæftet er på 64 sider og ændret til pdf-format.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak