Et værksted med en pressostat

af re20000, 15/3 2017, 22:10 (2591 dage siden) @ Oversmeden

[image]

Læg mærke til noget sjov. Lige ved siden af nedløbsrøret sidder et lille rundt elektrisk apparat. Dette apparat er i forbindelse med de to store kasser på væggen (en ledning til hver).

I den anden ende er det lille runde apparat fastgjort til en wire med et lod og et trissesystem, som ender i et låg på toppen af den firkantede beholder. Mit bud er at dette er en art stop hvis niveauet blev for højt i den firkantede tank.

Mit bud er at det er en sikkerhedsafbryder ved brand. På snoren med loddet er en lille rund " kugle" og nedenunder en aflang ting. den aflange ting kan være to pladestykker loddet sammen med et metal med meget lavt smeltepunkt. Hvis temperaturen overstiger dette smeltepunkt falder loddet ned og afbryderen svipper op ved hjælp af en indbygget fjeder og stopper anlægget så brændbar væske ikke pumpes ud. En lignende indretning var tidligere et lovkrav på visse oliefyrsanlæg.

Nold


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense

Sukkerkogeriet Odense åbnede i december 1873 som en af de første sukkerfabrikker i Danmark. Sydfynske Jernbaneselskab forestod i starten driften på fabrikken indtil man selv begyndte at indkøbe brugte lokomotiver. Her er historien om Odense Sukkerfabrik.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak