Spor i København

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 17/3 2017, 09:57 (2594 dage siden) @ Bent Hansen
redigeret af Erik V. Pedersen, 17/3 2017, 10:48

Hej

I et gammelt familiealbum fandtes dette billede.

Jeg ved intet om det. En amatørmaler har samlet eller taget en række billeder i følge efterkommerne til at male efter. Der er tilsyneladende billeder fra både før og efter Første Verdenkrig imellem.

Selv om nogle af billederne var fra udlandet, går jeg ud fra, at dette foto er fra København, men hvor? (1.)

Det er mit håb, at en læser kender stedet. Jeg drømmer ikke om at være så heldig også at få årstal, ejer og byggenummer på kranerne, men hold dig ikke tilbage, hvis du ved noget. (2.)

Jeg ser et kajbyggeri som nævnt formentlig i København. To damkraner, hvoraf mindst én er på skinner, ses. Desuden ses noget af gravemaskine? Deltager de i kajanlægget eller er der tale om en entreprenørs oplagsplads?

Der står noget på huset på den en kran og på den anden krans undervogn, og selvfølgelig har jeg prøvet med moderne teknik, men det er og bliver uskarpt.

I baggrunden til venstre ses noget der ligner en vognelevator? De har tilsyneladende forbindelse til gadeplan og to overliggende etager? I midtet må det formodede spor føre via en vogndrejeskive ind i bygningen? Her ses enden af mindst én tipvogn?

Også denne virksomhed ville jeg gerne kende navnet på. (3.)

Mvh. Bent Hansen

[image]

-------------------------

Hej Bent.

Se Wilders Plads, Christianshavn, i Google, "Billeder". Der er -i første omgang- noget at se på.

Her er så et par opslag fra en bog om København: København Før og nu - og aldrig. Palle Fogtdal forlag, årstal ses ikke, men vist 1990-erne.

[image]
Billedet opgives til "omkring 1880". ---^
(Kan ikke gøre det bedre lige nu -- Stor bog / lille scanner. - Dårlig "stil" med fine gamle billeder delt over midten - tænk at "de" aldrig lærer det.
.

[image]

Som det også kan ses på Google og på Christianshavn:-) , eksisterer bygningen ("Huset på Wilders Plads") endnu, endda i fin, renoveret stand.

Erik V.
www.evp.dk

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Sabotage mod Maskindepot Gb
Sabotage mod Maskindepot Gb

I oktober 1944 udførte danske sabotører en vellykket sabotageaktion mod Maskindepotet på Københavns Godsbanegård, hvor en række lokomotiver blev sat ud af spillet. Lars Christensen fortæller her om den dramatiske nat.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak