Kommunale stamspor

af Lars Møller Jensen ⌂, Röbäck, 19/3 2017, 12:44 (2589 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Diskussionen om Tønder-Tinglev i det andet forum fik mig til at tænke på begrebet kommunale stamspor.

For god ordens skyld anføres, at jeg ikke foreslå Tinglev-Tønder udlagt som kommunalt stamspor - havde der været stemning for det, havde kommunerne jo nok bragt emnet på bane.

Der er mere det historiske ved kommunale stamspor, der interesserer mig. Hvis man søger på ordene i nærværende og det andet forum, dukker steder som Sindalvej, Lille Skensved, Tønder Nord, Brønderslev, Vojens, Randers og Odense op.

Der har sikkert været mange flere - umiddelbart kan jeg selv komme i tanke om et par lange af slagsen: Fårup-Mariager og Aalborg-Aalborg Øst. Fårup-Handest er under nedlæggelse. Handest-Mariager kender jeg ikke ejerskabet bag. Aalborg-Aalborg Øst er solgt af Aalborg Kommune til Aalborg Havn (der vistnok næsten udelukkende ejes af Aalborg Kommune).

Tønder Nord og Lille Skensved eksisterer stadig. Førstnævnte anvendes ikke mere og sidstnævnte har aldrig været anvendt.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

Hej Thomas

Vejen havde vel kommunale stamspor dels den gamle TKVJ linje til FDB's lager dels til industriområdet Vest (nordvest) for stationen. Begge nedlagt i 00'erne.

Med venlig hilsen
Lars Møller Jensen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak