"Det gule Palæ"

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 21/3 2017, 10:21 (2590 dage siden) @ Thomas Hauerslev

Da jeg var ved banerne på Gb 1989-1993 som afgangsvagt, kaldte vi området Det Gule Palæ, eller bare "Palæet". Selve kommandoposten var "Post T", eller blot "Tårnet". I folkemunde (de få, der overhovedet intereserer sig for dette) hedder det hele blot "Det Gule Palæ".

---------------------

Hej Thomas og Ole Juhl.

Allerede da jeg var tjenestegørende i "det jeg ikke må kalde bygningen" (den lange lave bygning), i 1963-64, som ankomstvagt og som afgangsvagt i togekspeditionen, talte alle om "Det gule Palæ, når de omtalte Kommandoposten (Kt).

Som elev kørte jeg en måneds togtjeneste på Sydbanen (1957) og nåede at få een kort "overnatning" (2-3 timers natophold på Gb) i overnatningsbygningen, Bygning B eller "Hotel Carlo", som den også blev benævnt, efter den ældre mand, der havde / havde haft det overordnede, daglige tilsyn og udlevering af tæpper m.v.

[image]
Bygning B ses her i baggrunden til højre for S-maskinen. Gb. 1963. ---^

Dengang (1957) huskes bygningen også som mørk, formentlig tjæret ! ! !
Om den tidligere har været lys, gul, kan vel kun gamle fotografier fortælle.

---

Noget andet er, at jeg -efter modtagelsen af nævnte mail- er kommet i tanke om, at jeg allerede een gang tidligere, for maaaange år siden, har hørt dette udsagn, men "naturligvis" slog det hen som en misforståelse, --- alle kunne da se, hvad der var gult og brunt/sort.

Det er således to udsagn -- eller var det mail-skriverens far, jeg talte med ;-)

Erik V. Pedersen,
http://evp.dk/index.php?page=kommandoposten-det-gule-pala

[image]
.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak