Avatar

AB, Syrehavnen/Syrefabrikken,og blindspor Kastrup St

af Morten Flindt Larsen, København K, 21/3 2017, 16:35 (2592 dage siden) @ gamle ole2

Svært at se på gamle fotos, men var der normalspor fra AB-sporet og/eller fabrikken ned til Syrehavnen, eller var der kun smalspor.
Og det blinde spor fra Kastrup St gennem den lille park til Ellerhammervej ved lufthavnen. Gik det lidt længere inden den "ny" lufthavn omkring 60, og kan det være brugt som depotspor for godsvogne, evt ophugning? Mener at have set godsvogne her mens sporet eksisterede.


Ole

Hej Ole,

Der var flere forskellige normalspor, som førte ind på Svovlsyrefabrikkens grund, hvoraf en del i en årrække efter fabrikkens lukning sidst i 1920'erne var udlejet til forskellige andre firmaer.

På Svovlsyrefabrikkens udskibningsbro (det du kalder for "Syrehavnen", hvad den aldrig har heddet officielt) var der kun smalspor. I 1930'erne blev udskibningsbroen bl.a. benyttet til benzinimport. Benzinen ankom med småskibe i tromler, som kørtes i land fra anløbsbroen på fabrikkens smalsporsvogne. Der ankom også benzin pr. normalsporstankvogne til både Svovlsyrefabrikkens normalspor og til Syrevej station.

Det blinde spor (efter 1956) fra Kastrup station lå i nogle år gennem den lille park, velsagtens til Ellehammervej, som du skriver. Det blev derpå afkortet til overskæringen for Skøjtevej, det skal nok passe med omkring 1960. At sporstumpen skulle have været brugt som depotspor for godsvogne, eventuelt ophugning, har jeg aldrig set eller hørt noget om, så den antagelse vil jeg tillade mig at forholde mig skeptisk over for.

Havnesporet i Kastrup var ikke nogen havnebane men et privat sidespor. Det eksisterede med sportilslutning til Kastrup station lige til godskørslens ophør.


Med venlig hilsen
M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak