Hvilken S-maskine ?

af Steffen Dresler, 23/3 2017, 13:31 (2590 dage siden) @ Dampfmeisteren

Ja, den kørte selvom henstillet. Det var så IKKE som driftsmaskine, men ved det, der blev benævnt "DSB Damptog", en forløber til DSB Museumstog (nu Danmarks jernbanemuseum). Mener sidste tur var i "DSB dagene" i 1976 hvor den angiveligt "fik en på torsken" således at bl.a. riststænger mv. blev ødelagt og da den så blev "opstaldet" derefter, kørte man så lige skorstenen af den, vendte forkert i remisen.
Om de 100.000 km den kørte efter henstilling, foruden som varmemaskine også indbefattede "særtogskørsel" ved jeg ikke. Men det må jo så stå opført i en eventuel kilometerbog hvis tilgængelig!

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Som skrevet først, var tiden omkring den endelige udrangering af dampen aboslut ikke regelret, masser af "skæv" kørsel, men stadig ikke som driftslokomotiv.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sukkerfabrikken Nykøbing
Sukkerfabrikken Nykøbing

I 1884 opførte en række landmænd på Falster andelsvirksomheden Sukkerfabrikken Nykøbing. I jernbanekredse er fabrikken mest kendt for de to små Krauss-maskiner, der varetog trafikken på fabrikken i over 50 år og nu befinder sig på Museumsbanen.

Læs mere

Jernbanebøger

Danmark set fra en togkupe

Danmark set fra en togkupe. Pris 300 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak