Socialdemokrater på togtur

af Hans-Henrik Landsvig ⌂ @, Amagerbro, 14/4 2017, 11:40 (2568 dage siden) @ Erik V. Pedersen


"Hovedet" på den "Social Demokraten" den venstre person har i lommen, må vel kunne begrænse perioden "nedad". Det var vel enkeltbogstaver i "hovedet" indtil dette hoved´s indførelse.

.

Netop, men jeg kan ikke lige komme på en smart måde at finde ud af, hvordan Social-Demokratens bladhovede har set ud gemmen tiderne.

Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv må vel have en samling, man kan fordybe sig i. Det lyder som en herlig tidsrøver af de helt store...;-)

En billedsøgning på Nettet afslører store udsving i designet - et eksemplar fra 1916 (med opfordring til at stemme ja til salget af De vestindiske Øer) virker overraskende moderne.

Selv husker jeg dog fra 50erne Social-Demokratens hovede med snørklede bogstaver, der var Gutenbergs bibel værdige, og vil umiddelbart vurdere hovedet på den diskret (!) anbragte avis i jakkelommen som et fænomen temmelig tæt på navneskiftet i 1959.

I øvrigt kan man jo i sit stille sind spekulere på, hvad den hatteklædte herre egentlig foretager sig. Giver han monstro drikkepenge? :-)

Mange hilsner

Hans-Henrik Landsvig


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak