Socialdemokrater på togtur

af Hans-Henrik Landsvig ⌂ @, Amagerbro, 14/4 2017, 14:06 (2540 dage siden) @ Michael Olsen

Billedet er desværre ikke så skarpt i detaljen, men jeg tyder nummeret (altså nummeret på avisens årlige udgivelsesdag) som 279. Da den formentlig ikke udkom om søndagen, så skal vi trække ca. 52 søndage fra tallet, hvilket giver en dato i løbet af efteråret. Desværre kan jeg ikke læse årstallet.

Rubrikken (fagsprog for overskrift) under bindestregen i avishovedet siger 300, så den har nok indgået i en rubrik, som fortæller, at 300 børn har deltaget.

.

Svagføretoget kørte åbenbart om efteråret, så det passer jo meget godt, men nu skal vi jo lige huske, at den avis, der stikker op af lommen, ikke er den avis, som billedet i givet fald blev trykt i. Den er formentlig fra dagen før.

Aftrykket er lavet i København, så billedet må efter al sandsynlighed have været tiltænkt hovedudgaven af Social-Demokraten, men vi har selvfølgelig ingen garanti for, at det overhovedet kom med i avisen. Carl Rasmussen kan have sendt aftrykket til en af de herrer blot for at være venlig.

Det konkrete afbildede aftryk har i hvert fald næppe været brugt i avisproduktionen - så skulle der have været et datostempel på bagsiden, husker jeg.

Alt i alt burde det være en overkommelig opgave at gennemgå hovedudgaven af september- og oktober-aviserne fra 1952 til 1958. Navnet Aktuelt blev introduceret 1. april 1959 - af alle dage ;-)

Problemet er blot alt det spændende, man ellers falder over under gennemgangen....

Foreløbig har jeg kigget på https://abm.reindex.net/ABA/main/T.php?Ifm=Pz&ColSearch=node0_0&zoomed=10001&am...

Carl Rasmussen er på spil, det ligner, men der er ikke bid.

Søgning på hans fotos generelt viser, at han har arbejdet meget i Københavnsområdet, så jeg tilbagekalder mit tidligere bud på, at billedet er fra Jylland.

Mange hilsner

Hans-Henrik Landsvig


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB N210Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak