Dragør havnebane..... (næsten).....

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 15/4 2017, 00:47 (2567 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

.....blev som (måske) bekendt aldrig bygget. Jeg har i mit arkiv ingen bøger om Amagerbanen, så jeg ved ikke, hvad der måtte være skrevet om menet. Men jeg har i sagens anledning læst EVP's glimrende skriv om emnet - se nederst her:

http://evp.dk/index.php?page=tommerup---dragor

En dag, hvor jeg bladrede i "de sorte anlægsbøger" i Videncentret på Danmarks Jernbanemuseum, stødte jeg på nedenstående oversigtskort, som gengives i uddrag.

Oversigtskortet er udateret. Det er min erfaring, at slige oversigtskort ofte findes i (mindst) to udgaver En udgave fra projekteringen af jernbanen og en udgave, der er udarbejdet umiddelbart omkring/efter banens etablering. Hvilken "type" oversigtskort, vi ser her, vil jeg ikke gøre mig klog på.

Men det er da interessant at se, hvordan man havde forestillet sig banens trace mellem Dragør station og Dragør havn. Om der har eksisteret alternative løsninger, ved jeg heller ikke.

(...)

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

(...)

----------------------

Hej Thomas.

Du har set /læst på mine "AB-sider" om Dragør.

Måske så Du også i indledningen til AB, at jeg omtaler en "lille" kortbog: Ca. 26 x 12 cm, 26 lystryk i denne størrelse af AB fra Amagerbro station til Dragør -- desværre uden havnebane.

Bogen er som "støvsuget" for årstal eller andre oplysninger. Indbundet i mellem-brunt læder med AMAGERBANEN i guldtryk på forsiden og ryggen.

Vedhæftet Dragør station.
[image]

Erik V.
www.evp.dk

[image]
.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak