Avatar

Aalborg Godsterminal - den absolut sidste rest

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 15/5 2017, 13:00 (2535 dage siden)

Da bygherren planlagde opførelse af nye bygninger på godsbanearealet i Aalborg, var det oprindeligt meningen, at en del af den trebuede del af godsterminalen skulle bevares, restaureres og indgå som en del af det nye bygningskompleks.

Det viste sig imidlertid, at den eksisterende trebuede godsterminal ikke kunne "restaureres" inden for de nugældende bygningsregler. Bygherren valgte derfor at rive hele godsterminalen ned og i stedet nyopføre en del af den trebuede del af godsterminalen.

Rundt omkring på godsbanearealet har man bevaret udvalgte dele fra "gamle dage": Containerkranen, diverse lysmaster m. v.

På billedet nedenfor ser vi det signal, som fortalte, om man måtte rangere ind på godsterminalen. Signalet er på vej til at forsvinde, idet arealet står for at skulle bebygges med et hotel. (Kan p. t. ikke finde signalet i daværende SR - men måske er signalet optaget andet steds?)

Klik på billedet for højere opløsning.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
På vej med en bog i 2019 om 150 år for Støvring station - og strækningen Randers-Aalborg


[image]Aalborg, godsterminalarealet set mod nord 15. maj 2017. Klik på billedet for højere opløsning. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak