Et par "tog-busser" (2 fotos og ??)

af Niels Munch, 23/9 2017, 14:18 (2378 dage siden)

Nu helt rolig, Gamle Ole og Webmaster; jeg har bare fundet et par jernbane-relevante billeder:

[image]www.arkiv.dk - Taasinge Lokalhistoriske Arkiv, billednr. B3231.

Billedteksten lyder: "Peter Verup skal en tur til København med turister. Bussen tranporteret om bord på Storebæltsfærgen på godsvogn. Togsporene på de gamle færger lå over dæk, og hvorfor biler og busser blev kørt om bord på toggodsvogne. Formodentlig d. 14.05.1932."

Mine kommentarer: Bussen er en umiskendelig Triangel, med påskriften "Svendborg Vemmenæs/Rudkøbing Taasinge", lokomotivet formentlig F 486 og godsvognen PH 7678. Stedet er Korsør.

Spørgsmål: Men er vi i 1932? Den særlige biloverfart på Storebælt mellem de nyanlagte lejer i Korsør og ved Nyborg Syd åbnede med nybyggede M/F Heimdal i 1930. Samtidig var hjulfærgen Store-Bælt fra 1900 blevet ombygget til bilfærge, og så burde det være slut med biler på godsvogne.


[image]Museet for Søfart - filnr. MfS 000039827.jpg

Billedtekst: "Besætningen til M/S ELSE MÆRSK samt andre Mærsk-skibe er med bus fra København til Genova, hvor skibet påmønstres for at sejle til New York. Bussen skal med tog igennem en tunnel. (Del af samling bestånde af otte fotografier modtaget af Hugo Lorentzen, der var matros ombord). År: 1954."

Mine kommentarer: Bussen er en Commer Avenger fra Købanhavns Bus Compagni, netop leveret i 1954 fra karosserifabrikken Smith, Mygind & Hüttemeier (SMH) i Svendborg. Nabobilen er en FIAT 1100, introduceret 1953. Jeg gætter på, man har valgt den vestligste passage i Alperne, nemlig Lötschberg-tunnellen, gennem hvilken BLS siden 1926 har befordret biler, i 1950'erne stadig på åbne godsvogne og med passagererne i særslikte persontog/-vogne.

Spørgsmål: Er vi ved Lötschberg-tunnellen, og ved hvilken station, hvor Alperne synes at stå ganske nært og stejlt?


I forventning og med hilsen
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder

Lokomotivfabrikker


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak