Kalenderlåge nr. 21 2017

af Bent Hansen, 20/12 2017, 22:25 (2311 dage siden)

Hej.

I dag kan du gætte på en station. Der er strengt taget ikke en by ved stationen. Der er en del boliger til banernes personale samt remiser og værksteder, men fjerner man banerne, ”ryger” disse bygninger også. Tilbage er der godt nok to meget store markante hoteller som nogle småbygninger, men uden baner ville disse bygninger ikke være til at nå for almindelige mennesker.

Stationen betjener to baneselskaber. Det ene selskab har én bane, mens det andet selskab også kun har én bane, men det er gennemgående strækning, der i praksis fungerer som to strækninger. Der er ikke gennemgåede tog på stationen. Dels har banerne ikke samme sporvidde, dels er togene bundet til den strækning, de kører på. Hvis banen med de "to linjer" sendte et tog fra den ene strækning til den anden, ville passagererne falde ned af sæderne, eller i hvert fald føle det ret ubehageligt. Stationen har dog en teknisk løsning på problemet, men den bruges kun ved enkelte gennemgående udflugtstog.[image]

Billedet er taget 2012, hvor den ene bane stadig fejrede fødselsdag. Det er dog ikke taget på den station, du skal gætte, men i en nærliggende by på museet. Hvilken af de to baner udstillingsgenstanden er fra, ved jeg ikke, og i værste fald kan den være fra en tredje bane i området, men billedet skal bare vise dig banetypen, som betjener stationen. Hvis udstillingsgenstanden er lige så gammel, som jeg tror, må det være system Riggenbach?

Billedet siger ikke meget, men kan du gennemskue teksten, kan du finde løsningen – tror jeg. Ellers for du flere oplysninger i morgen formiddag.

Med venlig hilsen

Bent Hansen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Siemens Desiro / DSB litra MQ indsættes i drift
Siemens Desiro / DSB litra MQ indsættes i drift

Læs i denne artikel om forhistorien, bygningen, godkendelsen og ibrugtagningen af nye Siemens Desiro togsæt til DSB i 2002. Tekst og billeder er af DSB´s projektleder for litra MQ Hans Werner Hansen.

Læs mere
DSB MZ1418

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak