Kalenderlåge nr. 21 2017 Løsning.

af Bent Hansen, 21/12 2017, 21:47 (2288 dage siden) @ Carsten

Hej.

Til lykke Carsten.

Selv om en anden var først, ønsker han ikke at deltage i morgen, så det blev altså Carsten.

Som skrevet: Kleine Scheidegg i Schweiz. Banerne er Jungfraubahn, JB 1000 mm og Wengernalpbahn WAB 800 mm. Bjergene er Jomfruen, Munken og Uhyret. Når togene ikke er gennemgående, er det fordi, man falder ned af et rygstød beregnet til 25 % stigning, hvis vognen vender forkert.

Det er er Uhyret, Eiger med Mordvæggen. Også bestigningen her er refereret på min hjemmeside, bentsbane.dk. Flere snese bjergbestigere er i tidens løb faldet ned af dette bjerg. Kirkegården i Grindelwald er fuld af døde bjergbestigere og deres førere.

Egg er en æg, det der sidder på en kniv, og som man ikke skal røre. Egentlig ville jeg kalde stedet et pas. Med det er altså et sted der skiller to dale, Scheiden, skille. De to floder, der skilles hedde begge Lütschiene, der faktisk er et keltisk navn. Den ene er kalkholdig og kaldes Hvide Lütschiene, mens den er mudret, Sorte L.... Der findes også et Grosse Scheidegg. Gross er stor, Men det er mellem Schwarze Lütschiene og Aare, der er en af Rhinens kildefloder. Den ligger øst for Grindelwald. Vi havde en skøn uge i Grindelwald omend dyr. Rejs selv og købt et Schwisskort, De gælder bare ikke til togene her, der ikke har problemer med passagerantallet!

Bogen var Syv år i Tibet osv.....

Jeg ville have sendt nogle flere tandstænger og tandhjul, men jeg var i eftermiddags blandt andet på et ganske kortvarigt julevisit hos Svend Guldvangs enke samt nogle andre gøremål, så først nu kan jeg svare.

Der må være noget om banerne på min hjemmeside under Schweiz, hvis nogen endnu har spørgsmål.

Mvh. og god jul.

BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak