Hvilken personvogn?

af Steffen Dresler, 23/12 2017, 10:05 (2288 dage siden) @ cm

Go´formiddag Chr.!

Normalt var det jo sådan, at ved en prøvekørsel medfulgte - foruden sættet selvfølgelig - et antal håndværkere, en ingeniør og muligvis en ældre erfaren Lkf.

Du har sikkert set billeder/film fra prøvekørsler af litra H II og PR (finde hos DJM eller sikkert udlagt på nettet) hvor værkstedsparsonelet kravler på barrierepladen under kørsel og ser og lytter efter mislyde fra de bevægelige dele som styring, lejer, stangtøj, cylindre etc.
Det personale der ikke er brug for lige til dette, medføres i en medgivet personvogn. Og da det ofte er et arbejdstog, standsede det på udvalgter steder og lejer mv. blev følt over for eventuel overophedning. Ellers skete det på en station.
I dette tilfælde er den medfølgende personvogn en litra CP 2. kl. personvogn. Lokomotivet kunne også være forspændt et større godstog for belastning og i sidste ende målevognen (Dynametervogn). Men ved sidstnævnte var lokomotivet rigget til med diverse ting for at kunne foretage målinger.
I dette tilfælde har lokomotivet været trykprøvet og da jeg ikke har Reparationsbogen (ligger selvfølgelig i Odense), kan jeg ikke se hvad der yderligere er foretaget.
Håber det giver et fornuftigt svar.

Med venlig hilsen og god lillejuleaften

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak