Avatar

Er nogen mon kyndig ....

af Morten Flindt Larsen, København K, 29/12 2017, 22:40 (2308 dage siden) @ Jens MO-Møller

Tydeligvis et motoraggregat på prøveplan til en 500-Mo, hvilket fremgår af de store ventilationsåbninger i hoveddynamoen og den "lille" hjælpedynamo. 1800-vognene havde et nummer større hjælpedynamo, og var lige som hoveddynamoen ventileret med luft via lodrette luftbælge, som fik tilført luften fra en i vognens venstre side i tagrundingen anbragt indsugningsrist. Dette indsugningssystem til dynamoerne var den direkte årsag til, at det dengang ikke var muligt i flæng at anvende maskinbogier fra 500-vogne til 1800-vogne og omvendt.

Så vidt jeg husker, blev der i slutningen af tredserne lavet en del forsøg med ventilering af dynamoer fra hhv. maskinrum og det fri og det endte med, at der ikke kunne konstateres nogen særlig stor forskel i tilsmudsning af dynamoerne, uanset ventileringsformen og herefter blev systemet med ventilering via bælge i 1800-vognene suspenderet, hvilket i høj grad gjorde det lettere for centralværkstederne at udveksle maskinbogier mellem de to vogntyper.

Venlig hilsen og godt nytår
Jens Møller

Tak Jens, for informative oplysninger. Jeg vil justere billedteksten under hensyn til disse, og venlig hilsen og godt nytår også til dig
M:-)rten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak