Avatar

Stemningsfoto: Lok med postvogn

af Morten Flindt Larsen, København K, fredag 12. januar, 2018, 19:59 (283 dage siden) @ Steffen Dresler

Go´aften

Grunden til jeg skrev at det muligvis var fotograferet af en PK soldat (Propaganda Kompagnie) var denne, at på et næsten lignende foto med noget DSB materiel, ses tydeligt en tysk grå felthue i forgrunden og på skyggerne kan man se flere personer med samme hovedpåklædning. Og i forbindelse med bl.a. Rommels inspektion af fæstnings anlæggene på Vestkysten, sendtes førerens "egen" fotograf Walter Frentz til Danmark for at dække besøget. Og sammen med en håndfuld andre PK mænd, måtte han fotografere med farve. Jeg har set flere optagelser fra København fotograferet under hans orlov, almindelige dagligdags foto med cyklister og andet.
I slutningen af krigen (1945) fik udvalgte danske sabotageorganisationer nedkastet fotoapparater og diasfilm (farve) for at kunne dokumentere bl.a. bombnningen af Shell-huset (Bomb damage assessment). Men det er jo en helt anden historie.

Hej Steff,

Der eksisterer adskillige amatørbilleder fra besættelsesårene, bl.a. fra Silkeborg, som er fotograferet i farve. Også af tog, bl.a. en E-maskine i mørklægningsudstyr. Agfa sendte sin første farvediasfilm på markedet i 1936, så havde man diasfilm på lager i 1940, var der ingen, der forbød nogen at fotografere i farve. Men farvefilm har alt andet lige været en sjælden vare hos fotohandlerne, så restlagrene er nok ret hurtigt blevet udsolgt efter krigsudbruddet.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Mail til Jernbanen.dk


Copyright © 2018 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen