Hvor mange svenske skinnebusser kom til Danmark?

af Søndenfjords, 21/1 2018, 11:37 (2258 dage siden)

Her tænker jeg ikke på daddelæskerne, men alene på de ældre Hilding Carlsson-skinnebusser, der senere kom til at danne forbillede for de danske Scandia-skinnebusser.
Ved at bevæge mig lidt omkring på Jernbanen.dk har jeg kun kunnet finde to af de oprindelige svenske motorvogne og kun én bivogn, men er der nogle, jeg har overset? Fandtes der flere?
[image]
Den første svenske motorvogn, jeg har kunnet finde, er den navnkundige NPMB SM 1, der kom til Næstved i december 1945, og som blev solgt videre til Bogensebanen i 1961 under navnet NFJ SM 1, inden den blev udrangeret allerede to år senere. Præstøbanens SM 1 kan bl.a. ses her, et godt stykke nede på siden: http://evp.dk/index.php?page=rullende-materiel
[image]
Den anden svenske motorvogn, jeg har kunnet finde, er NFJ SM 11, som Bogensebanen købte brugt fra SJ i 1963, og som udrangeredes allerede tre år senere. SM 11 kan bl.a. ses her: https://www.jphobby.dk/bane/foto/sh/1962-64/jpdetail.html?b30
[image]
Den eneste svenske bivogn, jeg har kunnet finde, er NPMB SP 51, der kom til Danmark sammen med NPMB SM 1 i 1945, og som i 1961 blev solgt videre til Bogensebanen under navnet NFJ SP 5. Den blev udrangeret i 1966.
Det er, hvad jeg har kunnet finde af de oprindelige svenske skinnebusser, der siden har givet inspiration til de danske Scandia-skinnebusser. Men var der flere? Har jeg overset nogle?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak