Nyt problematisk billede.

af Bent Hansen, 28/3 2018, 12:05 (2211 dage siden) @ Bent Hansen

Hej.

Det lader nok ikke til, at denne nød knækkes.

Jeg tror stadig ikke, at det er et vejarbejde, men har ikke bud på, hvad det så er.

Tønden ser ud til at køre på en vogn, der kører foran tipvognen, altså på gravemaskinens spor. Det skulle således være dampgravemaskinens "tender."

Der er ikke i mit arkiv fundet match. Mosbjerg - Bindslev Mergelselskab havde almindelige tipvogne og en gravemaskine af samme type som her, altså med altan øverst og fremad samt flere andre konstruktionsligheder. Gravemaskinen må dog være kommet et eller andet sted fra og gået et eller andet sted hen bagefter, og herom haves ingen oplysninger.

Desuden er tre ens gravemaskiner af lignende type set i Statens Brunkulsleje i Troldhede. Netop her var brunkulslaget næsten lige så tykt som i Fiskbæk, så det kunne svare sig at grave ret dybt efter kullene. I Troldhede ses endog en tønde, men den har et tydeligt pumpeanlæg øverst. Også Statens tre maskiner må have kørte flere steder, hvorfra der dog ikke eksisterer oplysninger i mit arkiv.

Altså ingen løsning, og selv om jeg ikke tror på vejarbejde, kan jeg jo ikke modbevise det, så indtil videre står arkivets tekst til troende.

Der arbejdet stadig i Vejle.

Mvh. og god påske

BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Jernbanebøger

Nye jernbanestationer på Roskildebanen

Nye jernbanestationer på Roskildebanen. Pris 110 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak