Avatar

Thybanen som den aldrig blev realiseret

af Morten Flindt Larsen, København K, 1/4 2018, 12:05 (2214 dage siden) @ UTJ

Lille P blev vist i diverse af samtidens oversigtsårbøger - om den ligefrem vakte opsigt skal være usagt.

"Opsigt" er lidt af et gummiord, for hvordan måles og vejes "opsigt", men lokomotivet blev da bemærket tilstrækkeligt til at få omtale og var ikke noget "dusin-lokomotiv", så mon ikke nogen har kigget på det og sagt: "hvad pokker er nu det?". Vist i en bog side om side sammen med mere konventionelle lokomotivtyper ville jeg i hvert fald selv studere lille-P før de øvrige, der ikke vakte min opmærksomhed på samme måde.

Lille P var ikke den eneste "lille P" - Tørringbanen fik en videreudvikling og Givebanen havde en større udgave af lille P som alternativ til den "lille A" som det endte med.

[image]"Mellem-P" til Givebanen.

Et kildestudium vedrørende Thybanens anlæg kan meget vel vise at banens linjeføring er tilrettelagt med brug af særlige vogntyper som den viste bogievogn.

Ja, meget vel. Her er måske et emne, som nogen kan skrive en artikel eller måske ligefrem en lille bog om. Thybanens samlede historie inkl. færgerne og broen er så lang og omfattende, at den kalder på et større "værk". Alene alsidigheden i det rullende materiel, der har trafikeret banen, er stor. Den er jo ikke bare en bane, der fødtes, levede og døde i stilhed.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak