Nok en billedgætter til søndagen

af cslundsten, 9/4 2018, 10:17 (2180 dage siden) @ Oversmeden

Jeg kan kun komme på følgende tre bud, men ingen passer helt på beskrivelsen:

1) Nedad mod større by kunne passe på Kingman men toget ser (ud fra lyset) ud til at køre mod øst, og så er det opad mod Kingman.

Kingman er helt rigtig.
Trods det ørkenagtige udtryk, så slynger banen sig en del.
Maskinerne skal blot rundt en større kurve, ligeud hvor det går ned af bakke og rundt i nok en kurve, så er de ved stationen i Kingman.

Det er længe siden jeg har været på de kanter og jeg havde helt glemt hvor meget banen snor sig omkring Kingman. Så billedet er taget et sted i nærheden af Hackberry General Store?

Her et tog fra samme morgen, som er på vej mod Flagstaff - C44-9W+C44-9W+SD40-2+SD75M med en flok lukkede godsvogne.
Ja, det går lidt opad her når du kører mod Kingman, men der kommer også et gevaldigt fald kort inden Kingman.

Det er rigtigt at banen går en smule opad her, men ellers er det ca. 1,4% ned fra Yampai Summit og ca. til Hackberry og så igen nedad fra Getz (lige før Kingman) til Colorado River før Needles (Californien). Begge stykker ca. 50 km lange hvor alt foregår i fuld elbremse og den anden vej i stillling 8.

Aften forinden brugte vi lidt tid på broen, som fører Hualapai Mountain Road over banen. Lidt tog kom der. Blandt andet denne flok lokomotiver - C44-9W+SD40-2+GP60B+C40-8W og de fik lov til at lave noget; det gå altså opad fra Kingman her!

I øvrigt ses afstanden mellem spor mm. ganske fint på Google maps for dem som vil se lidt mere på området - banen snor og vrider sig rundt, så enhver tanke om at en ørken er flad; det passer altså ikke.

Sporene er på begge sider af Kingman delt for at holde ét spor på 1,4%. Umiddelbart syd/vest for Kingman er Kingman Canyon:
http://www.lundsten.dk/tour2005b/us05-3170.html

Strækningen har masser af trafik (2-4 tog i timen) og er et glimrende sted at se på tog hvis man ikke har oceaner af tid til at nørde rundt efter dem. Hvis man kommer til Los Angeles og/eller Grand Canyon er det ret let at komme til.

Mvh
Carsten Lundsten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak