Er dette sidesporet til Prøvestenen? Edit

af Steffen Dresler, 14/4 2018, 08:51 (2198 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen
redigeret af Steffen Dresler, 14/4 2018, 09:23

Kære Thomas og alle andre.

Den vej der går langs sporet til venstre er Uplandsgade og den større vej, der løber sammen med Uplandsgade til venstre er Prags Boulevard. Lidt længere fremme (bag kameraet) kan du idag svinge til højre (fra København) og ud på Amager Strandvej mod Kastrup Lufthavn mv. Kører du derimod ligeud, kommer du ud på broen til Prøvestenen.

Bag kameraet og på samme side lå senere A.P. Møllers "Pyrolyseværket" med dets karakteristiske høje "kraknigstårn" med den "evige flamme".

I Trekanten mellem Uplandsgade og Prags Boulevard ligger lille autoværksted og dækskiftefirma. Dette blev benyttet som autoværkstedet i TV serien "Forbrydelsen" og hvor den unge "Bimse" var den ene halvdel af ejerskabet.


Med venlig hilsen og fortsat god weekend til alle

Steffen Dresler

NB: Idag går der "igen" spor på det viste stykke. Her er der lagt sporrammer ud og det benyttes af den lille klub/forening, der tilbyder ture på skinnecykel.
Arealet til højre er Kløvermarken, hvor det i sin tid var meningen, efter den daværende borgmester Ritt Bjerregaard var meningen at der skulle bygges lejligheder til alle så både politi- og lærere havde råd til at på i København.

[image]

Som der ser ud næsten idag (2011). Billedet er taget i modsat retning ved sporskiftet på det sort/hvide billede. Til venstre mod Pyrolyseværket og Prøvestenen og til højre over vejen og mod Kastrup (Amagerbanen). Her krydser det lille "Olsen Bandetog" med Franz Jägervognen over vejen og ind på det banestykke, hvor det hele stopper ved det modsatkørende AB tog med den lille blå traktor forrest.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Uniformer ved danske jernbaneselskaber fra 1847 til 1980

Uniformer ved danske jernbaneselskaber fra 1847 til 1980. Pris 280 kr.

Læs mere

DSB MO1813

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak